StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetnesvakidašnji događaj

Vjerovali ili ne: pilot i kopilot potukli se u kokpitu za vrijeme leta, zrakoplov se ipak sretno prizemljio

Piše dv
29. kolovoza 2022. - 16:44
Reklo bi se da u kokpitu nema prostora za tučnjavu, ali pilot i kopilot pokazali su da se prostora uvijek nađe (ilustracija)AFP

Sklad na poslu osobito je važan za radni proces, a posao za koji se on čini posebno važan jest onaj pilotski.

Upravljanje zrakoplovom sa stotinama putnika na velikoj visini u maloj kabini teško je zamislivo ako odnosi između pilota i kopilota nisu dobri. A ako među njima dođe do tučnjave, i to za vrijeme leta, sve je teško shvatljivo, još više vrlo opasno, donosi Slobodna Dalmacija.

A upravo to se dogodilo na letu Air Francea iz Ženeve za Pariz u lipnju. Pilot i kopilot posvađali su se nedugo nakon polijetanja, uhvatili se za ovratnike, a kad su izašli iz klinča, jedan je udario drugoga nogom. Razdvojilo ih je kabinsko osoblje, a jedan je član posade ostatak leta proveo u kokpitu s njima. Zrakoplov je sigurno sletio, a piloti su suspendirani. Razlog sukoba još nije poznat, izvijestio je švicarski La Tribune, prenosi HAK revija.

image

Zrakoplov Air Francea sretno je sletio u Pariz (ilustracija)

AFP

Teško shvatljiva tučnjava pilota u kokpitu u ovom slučaju sretno je završila. Nadamo se da se ovakvi slučajevi neće pojavljivati na drugim letovima.

02. svibanj 2024 14:49