StoryEditorOCM
Hrvatska i svijettoplotni udar

Video: zbog nesnosne vrućine srušio se iscrpljeni konj koji je vukao kočiju s turistima. Prijatelji životinja: ‘Zabranimo ovo pod hitno‘

Piše DV
25. srpnja 2022. - 12:47

Na paklenim vrućinama nije lako ljudima, ali ni životinjama koje vlasnici krvnički tjeraju da im zarade koricu kruha. Pojavio se tako video iz Palma de Mallorce koji prikazuje situaciju gdje se od toplotnog udara srušio konj dok je vukao kočiju punu turista. Konj se srušio na Trgu Juana Carlosa na temperaturi zraka od 40 stupnjeva Celzija.

Užasnuti promatrači snimili su scenu u glavnom gradu Mallorce dok su tjerali vozača da napoji nesretnu životinju te poticali turiste da ustanu sa svojih sjedala u kočiji.

Lokalni aktivist Guillermo Amengual zatražio je da se vožnje konjskom zapregom ukinu jer predstavljaju iskorištavanje životinja. „Ovo se možda dogodilo zbog toplinskog udara, a možda i zato što životinja nije bila prikladna za korištenje na ovaj način jer je možda prestara, kazao je a prenosi Daly Mail.

'Osuđujemo ovo pogotovo zato što se situacija ponavlja već treći put u posljednja dva mjeseca – dodao je.

Na snimci se vidi čovjek koji pokušava konja povući dok pokraj njega stoji druga životinja koja je vukla kočiju, a turisti ostaju i dalje sjditi u kočiji kao da se nije ništa dogodilo. 

Jednu zabrinutu ženu koja im je prišla moglo se čuti kako govori:

„Kako strašno! Jadni konj. A ljudi straga ostaju gdje jesu umjesto da izađu. Kakav spektakl.“

- Dajte vode konju i silazite dolje – povikala je.

Konj je na kraju ustao. Mještani i ljubitelji životinja bijesno su reagirali nakon što su vidjeli snimku incidenta, objavljenu na internetu uz naslov: 'Konj se srušio nakon što je izdržao temperaturu od 40 stupnjeva Celzijusa.

'Vlasnik se ruga, a turisti odbijaju sići. 21. stoljeće.'

Jedan je rekao: 'Osjećam pravu sramotu što sam iz grada koji iz godine u godinu dopušta da se ova okrutnost prema životinjama nastavlja“.

'Gradski oci trebali bi stati na kraj ovom divljaštvu.'

Drugi je dodao: 'Nešto se mora učiniti jer se ovo ne može dopustiti. To je odvratno.'

Nedavno je lokalna policija zaustavila kočiju koju je vukao stariji konj koji je šepao i nije trebao raditi.

Gradske vlasti povele su raspravu o tome kako bi kočije s konjima trebalo zamijeniti nekom električnom alternativom.

Ranije ovog mjeseca ljubitelji životinja upozorili su da vlasnici ne poštuju odluke koji zabranjuju korištenje konja za vuču kočija tijekom visokih temperatura. 

20. travanj 2024 05:21