StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNevjerojatna priča

Video: Muškarac objesio liječnicu na vješalicu jer mu je tražila 500 konvertibilnih maraka za spas supruge i bebe

Piše Dv
23. veljače 2022. - 09:27

Porod sam po sebi je zahtjevan i sto stvari može krenuti po zlu  i zato se u potpunosti predajemo u ruke liječniku. Međutim, što kada liječnici rade suprotno of Hipokratove zakletve i djeluju nesavjesno i to u svoju korist?

Potresnu ispovijest majke, koja je zamalo ostala bez bebe i svog života zbog liječnice koja nije htjela uraditi carski rez dok joj se ne plati 500 konvertibilnih maraka (vrijednost 2000 kuna), objavila je jabuka.tv.

O većini poroda u BiH imali smo priliku čuti kroz sva svjedočanstva koja su nam podijelile hrabre majke iz cijele BiH, ovo je priča koja se morala ispričati, ovo je priča koja se nije morala nikome dijeliti , nikada se ne bi ponovio, navodi se u priopćenju udruge Baby Steps.

-Nakon godina borbe s neplodnošću, konačno smo uspjeli u namjeri da postanemo roditelji. Trudnoća je prošla odlično i jedva smo čekali da porod počne. Odlučili smo da će suprug biti sa mnom na porodu i činilo se da će sve biti savršeno.

Nakon prijema i početka trudova počela sam se otvarati, ali porod nije išao u očekivanom smjeru, tako je svoje iskustvo započela majka koja je rodila u jednom od najvećih rodilišta u BiH.

image
Martin Bertrand/AFP

Prolazili su sati i sati, a s mnom i suprugom nitko nije razgovarao, a nakon dužeg vremena doktorica je došla i rekla da će porod ipak biti carski rez.

Bila sam 'prikopčana' na drip, imala sam stalne kontrakcije, ali ništa se nije događalo, čekali smo i nismo znali što jer nitko nije razgovarao ni sa mnom ni sa mužem.

Nakon nekoliko sati došla je doktorica i rekla da moram na carski rez, ali da se šefica smjene, viša doktorica, sve pita i da me neće voditi na carski rez dok joj ne plati 500 KM-ova. Kasnije se je ispostavilo da su život majke i djeteta bili ugroženi.

Sljedeće se dogodilo trenutak kada je muž umjesto kuverte liječnicu koji je odbila napraviti carski rez, s kaputom doslovno "objesio na vješalicu".  Trenutak je to koji je zapamtilo cijelo rodilište koje je tog dana dežuralo.

Na taj način su zaboravljene kuverte i počelo spašavanje majke i bebe, do danas su to traume i slučaj koji nije zaboravila nijedna strana.

Cijelu priču pogledajte u videu majčine ispovijesti koja je hrabro stala pred kamere i svojim primjerom pokazala kako se boriti protiv nepravde, iako u tom trenutku nije imala šanse za pobjedu, objavila je jabuka.tv.

Projekt se provodi kroz "Podršku građanima u borbi protiv korupcije", koju financira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), priopćeno je iz udruge Baby Steps.

26. travanj 2024 17:32