StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDRAMATIČAN PREOKRETU U HNS-u

VALENTIN DUJMOVIĆ Koaliramo s HDZ-om za bolju Hrvatsku, u Gradu ostajemo oporba

Piše B.E.
8. lipnja 2017. - 00:20

Na današnjoj sjednici Središnjeg odbora HNS-a većina članova je odlučila da stranka uđe u savez s vladajućim HDZ-om koji je iznenadno odgodio sjednicu Predsjedništva HDZ-a zakazanu za srijedu poslijepodne.

Valentin Dujmović je nakon sjednice za Dubrovački vjesnik izjavio kako odluka nije bila jednostavna, no da je izglasana velikom većinom predstavnika iz svake organizacije u Hrvatskoj:

- Mi smo ušli u ovu koaliciju kako bi se borili za bolju zemlju, za bolju Hrvatsku, kako bi spriječili još jedne izbore u samo tri godine i proveli obrazovnu reformu, odnosno reformu školstva kako je bila započeta i proveli još neke druge projekte u interesu zemlje. Ušao sam u politiku prije 21 godinu i uvijek sam nekako imao osjećaj kao da me suparnici iz drugih stranaka gledaju preko oka i kao da ljudi očekuju od nas da imamo u špagu pištolje, noževe, bajonete kad razgovaramo jedni sa drugima, i meni to nikako nije bilo jasno. Mislim da je napokon vrijeme da izađemo iz rovova i da je HNS taj koji je smogao snage i hrabrosti pod cijenu da nestane za tri godine, završi s tom pričom žutih, zelenih, plavih, crnih, ustaša, komunista i ostalih, nego da idemo raditi programske koalicije - izjavio je Dujmović te dodao kako ovakva koalicija nije neuobičajena u drugim europskim zemljama, već da je sasvim normalna, demokršćani i liberali ne smetaju jedni drugima i nitko nikoga ne uvjetuje da odustane od svojih ideala, nego rade na programskoj koaliciji, kaže Dujmović.

Kako ističe, u ovoj koaliciji zastupaju ne samo one građane koji su glasali za njih, već i ostatak zemlje, nastoje promovirati kroz koalicije, kako su to radili i sa SDP-om svoje ideje, svoje projekte i provesti ih, kao što su proveli projekt legalizacije objekata.

- Želim istaknuti da ovo ne znači nikakvu koaliciju u gradu Dubrovniku, ja ću i dalje kao protukandidat HDZ-u koji je dobio gotovo 40 posto glasova, biti oporba u Gradskom vijeću, to sigurno, radit ću u interesu i promovirat ću ideje koje sam dao kroz svoj program, i te ću ideje štititi i braniti. Službene koalicije sa HDZ-om u Dubrovniku nema, oni su odabrali svoj put s Perom Vićanom i Željkom Ragužem - kazao je Dujmović i ponovio da programska koalicija na razini države nema apsolutno nikakve veze sa Dubrovnikom, te kako i dalje ostaje žustra oporba i protivnik podjela među ljudima.

20. travanj 2024 12:22