StoryEditorOCM

Uzbuna u strogo čuvanom zatvoru: dron sletio u dvorište, čuvari nisu vjerovali svojim očima kada su vidjeli što je nosio

Piše A.V./JL
25. listopada 2022. - 20:25

Francuski mediji izvještavaju o "nevjerojatnom incidentu" koji se dogodio protekloga vikenda, a nalikuje scenariju iz nekog akcijskog filma.

Dron natovaren drogom i mobitelima sletio je u noći sa subote na nedjelju u dvorište zatvora Fresnes u južnoj dijelu Francuske, javljaju francuski mediji. Incident se dogodio oko 4.30 sati, a čuvari zatvora su presreli tri paketa. Sadržavala su četiri mobitela, USB kabel i punjač te dva sapuna nalik kanabisu, priopćilo je tužiteljstvo, prenosi Jutarnji.hr.

Godine 2018. otvorena je istraga kada su dva drona preletjela iznad zatvora Fresnes, jednogaod najvećih u Francuskoj. U srpnju je 19-ogidšnjak osuđen na 20 mjeseci zatvora jer je nekoliko tjedana dostavljao telefone i telefonsku opremu, kanabis, pa čak i kozmetičke proizvode u pritvor Sequedin, u blizini Lillea.

image

Zatvor Fresnes

AFP

Sindikat je izrazio zabrinutost zbog incident jer zatvor Fresnes, izgrađen u 19. stoljeću, već ima ugrađenu opremu za otkrivanje i ometanje dronova.

04. lipanj 2023 07:00