StoryEditor
Hrvatska i svijetZARADA SVE MANJA I MANJA|

UGOSTITELJI OGORČENI NAJAVOM NOVIH MJERA: ‘Kukavički i podmuklo žele izbjeći isplatu odštete‘

Piše jutarnji list
25. studenog 2020. - 07:36
CROPIX
Predstavnik Udruge ugostitelja Marin Medak za Dnevnik Nove TV komentirao je nove mjere koje se, između ostalog, tiču i ugostitelja.

- U ovoj situaciji kada je zdravstveni sustav u kolapsu najlogičnije je neka nas u potpunosti zatvore, obeštete i mi ćemo na taj način biti mirni, nećemo više zaražavati ljude, po njihovom, jer po našem nema zaražavanja u našim objektima, ali ako oni kažu da nas treba zatvoriti neka nas zatvore, obeštete kao i ostale zemlje u Europi, to je jedini put očito - kazao je Medak, donosi Jutarnji list.

Komentirao je i mogućnost da se maloljetnicima zabrani odlazak u kafiće te istaknuo da maloljetnicima ugostitelji ionako ne poslužuju alkohol.
- Onaj tko ih poslužuje čini kazneno djelo i stvarno ne znam o tom dijelu, nisam epidemiolog i ne mogu točno po tom pitanju reći niti znam kako epidemiolozi donose sve odluke, nije da su studije u pozadini toga. Ako jesu, ja bih volio da ih proslijede nama - pozvao je Medak.

Dodao je i kako je nerealno i neisplativo da rade samo na terasama jer im je i ovako, s trenutnim mjerama, neisplativo raditi.
- Ne možemo očekivati da se radi isključivo na terasama zato što su WC-i unutra i gosti ne mogu ići na WC, hrpa hrane koja se poslužuje sada unutra se ne može posluživati na terasama jer nije kompatibilna za uvjete od dva ili četiri stupnja vani da se uslužuje na taj način - kazao je.

Medak je oštro kritizirao i mogućnost dodatnog skraćivanja radnog vremena poručivši kako je to kukavički potez.
- Dodatno skraćivanje radnog vremena je podmuklo izbjegavanje isplaćivanja odštete to jest u ovoj situaciji mjera za očuvanje radnih mjesta - kazao je Medak u Dnevniku Nove TV, donosi Jutarnji list.
14. svibanj 2021 13:07