StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAPUCANI GRAD

Ugostitelji nastavljaju šokirati cijenama: kad je vidio cjenik, gosta oblio hladan znoj

Piše Dv
2. lipnja 2023. - 10:28

moru velikih poskupljenja, pri čemu su do predsezone prednjačili trgovci, sada visokim cijenama još i više šokiraju ugostitelji.

Posljednjih dana po tome najviše upada u oči Trogir. Iz toga lijepoga dalmatinskog grada, kako je nedavno izvijestila Slobodna Dalmacija, došla su dva velika cjenovna iznenađenja od kojih građanima probija hladni znoj.

Najprije je jedan gost tonik platio sedam eura, odnosno 53 kune, a onda je iz kampa Seget Vranjica došao možda još i jači račun, za kavu s mlijekom, koju je gost platio 4,50 eura, odnosno 33,91 kunu.

image

Cjenik trogirske ćevabdžinice, ćevapi su srednji, a cijene velike
 

Privatni album

A iz Trogira se Slobodnoj sada javio još jedan gost koji se odlučio počastiti ćevapčićima kod trogirske tržnice. Tamo, piše on, srednji ćevapi koštaju 6,5 eura, što je 48,97 kuna, a pomfrit 4 eura, odnosno 30,14 kuna. Tako da ga je taj obrok bez pića koštao 10,5 eura, odnosno 79.11 kuna.

Gost je bio toliko iznenađen da nije stigao fotografirati račun, ali jest cjenik kao dokaz svojih tvrdnji. Trogirski gost je zračunao i kako je to rast od prošle godine za otprilike 40 posto za ćevapčiće i 50 posto za pomfrit, piše Slobodna Dalmacija.

23. rujan 2023 23:47