StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBEZ DOGOVORA

U župskom Kauflandu više nema ovih hrvatskih proizvoda

Piše dv
18. kolovoza 2023. - 17:35

Proizvodi koprivničke ‘Podravke‘ polako nestaju s polica trgovačkog lanca ‘Kauflanda‘ jer, kako je Jutarnjem potvrđeno u obje tvrtke, nije postignut dogovor oko novih uvjeta suradnje koje je predložio ‘Kaufland‘.

- Podravka je još u travnju prekinula isporuku proizvoda Kaufladu s obzirom da nismo uspjeli postići obostrano prihvatljiv dogovor o uvjetima suradnje. Naime, Kauflandov zahtjev za povoljnije uvjete, odnosno cijene, u odnosu na naše druge trgovačke partnere Podravki nije prihvatljiv, a, osim toga, suprotan je i pravilima Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom - poručeno nam je iz ‘Podravke‘.

U Kauflandu se još nadaju dogovoru

U ‘Kauflandu‘ ne opovrgavaju kako nisu postigli dogovor oko novih uvjeta suradnje s ‘Podravkom‘, ali otkrivaju kako se još vode pregovori s koprivničkom kompanijom i izražavaju nadu kako će se uskoro postići dogovor.

Ni u ‘Podravci‘ ne isključuju mogućnost postizanja dogovora s ‘Kauflandom‘, ali pritom napominju da dogovor može biti postignut samo ‘uz obostrano prihvatljive uvjete‘. Ističu kako su ‘usprkos snažnom i kontinuiranom rastu troškova proizvodnje i sirovina minimalno povećavali cijene svojih proizvoda vodeći računa o potrošačima i negativnom utjecaju inflacije na standard građana‘.

 

 

 

28. travanj 2024 09:09