StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetStranka Možemo! odlučila

U utrku za premijersku poziciju ide Sandra Benčić: ‘Zemlja je postala zarobljenik jedne stranke‘

Piše DV/JL
16. rujna 2023. - 10:49

Stranka Možemo je na konferenciji za novinare potvrdilo da je na Vijeću jednoglasno izglasana odluka da Sandra Benčić bude njihova kandidatkinja za mjesto premijerke, javlja N1, a prenosi jutarnji.hr.

Na početku konferencije se obratio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Nakon kraće rasprave 50 članova vijeća je jednoglasno odlučilo da to bude Sandra Benčić koja je sa mnom dobila mandat da vodi stranku”, rekao je Tomašević.

“Prije šest mjeseci je dobila najviše glasova da bude jedan od koordinatora i ova odluka je logična. Sandra ne samo da je najbolja kandidatkinja stranke Možemo nego smatramo da je najbolja kandidatkinja za premijerku uopće. Ja sam osobno kao jedan od koordinatora rekao da se ne namjeravam kandidirat za premijera jer sam gradonačelnik Zagreba i namjeravam se kandidirati i za drugi mandat”, dodao je.

image

Sandra Benčić

Lucija Ocko/Cropix

Sandra Benčić je zahvalila stranačkim kolegama na podršci.

“Svi znamo koliko su ove utakmice teške i malo tko bi se odlučio na to da nema ovako veliku podršku”, rekla je.

Objavila i što će biti okosnica njezinog programa.

“Vjerujemo da Hrvatska može bolje. Zemlja je imala svojih uspjeha, obnovljena je nakon rata, ušla je u NATO, EU i Schengen, no ni jedna Vlada nije stvorila ovu zemlju zemljom za ljude. Nije osigurala kvalitetan život i nismo stvorili institucije da budu po mjeri građana. Stranka koja je najdulja na vlasti, HDZ, uspjela je uništiti povjerenje. Ni jedna zemlja ni društvo bez povjerenja ne može uspješno surađivati, i želimo vratiti povjerenje”, dodala je.

image

Đuro Capor, Sandra Benčić i Marko Giljača

Bozo Radic/Cropix

 

“U ovih 30 godina zemlja je postala zarobljenik jedne stranke koja doživljava ovu zemlju, ljude i resurse kao svoj feud i to moramo zaustaviti jer vrijeme curi i stvar će postati nepopravljiva. Život bez stranačke iskaznice je život bez perspektive. Posljedice su odlazak ogromnog broja mladih iz zemlje”, smatra Benčić.

Tvrdi da Hrvatska može i mora biti uspješna u zelenoj tranziciji, ali da prvo treba krenuti od obrazovanja. “Moramo provesti i reformu zdravstvenog sustava i domove zdravlja približiti ideji Andrije Štampara – zdravlje za sve”, dodala je.

26. travanj 2024 01:16