StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDESET OBOLJELIH

U splitskom domu za starije potvrđena zaraza - sinoć hitno evakuirano 45 štićenika

Piše PSD.
8. travnja 2020. - 10:14
Ministar zdravstva Vili Beroš i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković stigli su u Split. Dočekao ih je prof. dr. Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split.
Koronavirus ušao je u dom za starije u Splitu. Sinoć su hitno evakuirani štićenici Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu.
Kako se doznalo, oni su zadnjih desetak dana imali blaže simptome, neki i temperaturu, a nakon testiranja utvrđeno je da ih čak 10 ima koronavirus. Još se čekaju rezultati za njih 9.
Tijekom noći evakuirano je njih 45, još ih se mora prebaciti 10 i onda kreće dezinfekcija prostora. - Od sinoć je na Križine prebačeno na liječenje 45 pacijenata iz splitskog Doma za starije i nemoćne, a još četiri će stići uskoro tako da je situacija pod kontrolom. Testiranje je pokazalo da za sad Covid-19 ima deset pacijenta iz doma a njihovi simptomi su pokazalo se blagi ili umjereno teški. Ni jedan od štićenika doma nije na respiratoru. Naravno, s obzirom na to da se radi o pacijentima starije životne dobi moguće su i komplikacije ali za sad su svi dobro - rekao je za Jutarnji prof. dr. Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split. Ministar zdravstva Vili Beroš i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković stigli su u Split. Dočekao ih je prof. dr. Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split.
26. travanj 2024 17:45