StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNACIONALNI STOŽER

U posljednja 24 sata osam novooboljelih, preminule su četiri osobe

Piše Jutarnji.hr
28. travnja 2020. - 14:14
Nacionalni stožer civilne zaštite objavljuje nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj, piše Jutarnji list.

- U zadnja 24 sata imamo osam novooboljelih, što znači da je ukupno dosad potvrđeno 2047 slučajeva zaraze koronavirusom, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Od jučer su preminule četiri osobe pa su ukupno dosad umrle 63 osobe.

Ozdravile su 1232 osobe. Dosad je obavljeno ukupno 33.577 testiranja. U samoizolaciji je ukupno 13.839 osoba.

- Vraćamo u pogon dijelove zdravstvenog sustava. Ažurirat će se liste čekanja, a svi bolesnici će dobiti nove termine pregleda - otkrio je ministar Beroš.

Epidemiološka situacija u Hrvatskoj je vrlo dobra.

- Imamo svega osam novooboljelih što je iznimno povoljna epidemiološka situacija. Imamo prostora da popuštamo naše mjere. U mnogim zemljama u kojima je epidemija donedavno divljala stanje se stabiliziralo. Od zemalja u našem okruženju i zemalja s kojima se volimo uspoređivati, poput Švedske, Belgije ili Finske, mi smo drugi po incidenciji, samo Mađarska ima bolju. Sve druge zemlje imaju puno veće brojke od nas - rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

- HZJZ je dovršio draft preporuka za funkcioniranje škola i provedbu državne mature. On je jutros poslan resornom ministarstvu. Oni će sad to proučiti i imaju određeno vrijeme za svoje primjedbe. Vjerojemo da ćemo ih imati u četvrtak. Što se tiče crkve, tu smo još u fazi komunikacije. Draft je isto poslan na proučavanje i vjerujem da će sutra biti preporuke - rekao je Capak, prenosi Jutarnji list.

 
26. travanj 2024 03:32