StoryEditorOCM

U Hrvatskoj je boca šampanjca skuplja nego u vrhunskom francuskom restoranu, pogledajte samo ove cijene

Piše dv
17. srpnja 2023. - 16:24

I kod nas i u svijetu se piše o tome kako je Hrvatska postala skupa destinacija. Zbog toga bi ova sezona, ma koliko se govorilo da će biti odlična, ipak na kraju mogla podbaciti.

U vrhunskom francuskom restoranu Guy Savoyu, smještenom u opulentnoj palači na Seini, butelja Dom Perignona košta između 590 i 650 eura, zavisno o berbi. U zagrebačkom bistrou Dolce Vita, gdje je hrana sasvim dobra, butelja Dom Perignona koštala je, prilikom našeg posjeta krajem svibnja, točno 700 eura! To je pisalo na vinskoj karti, naveo je portal Plava Kamenica.

- Dakle, turistički bistro u malo većoj potleušici u Tkalčićevoj zbog tko zna čega misli da može prodavati Dom Perignon po višoj cijeni nego jedan od najskupljih restorana u Parizu, koji je cijelu vječnost imao tri Michelinove zvjezdice! U Guy Savoyu butelja bazičnog Moët et Chandona košta 160 eura. U klubovima na Hvaru i Korčuli butelja bazičnog Moëta košta do 330 eura. U ovim se paradoksima krije tragedija hrvatskog turizma i turističkog ugostiteljstva - pišu na tom portalu, navodeći da dio ugostitelja samo žele opljačkati svoje goste, ne shvaćajući da gosti znaju koliko što smije koštati.

02. svibanj 2024 14:23