StoryEditorOCM

U Alžiru se održavaju masovni prosvjedi podrške Palestini. Na ulicama duge cijevi: ‘Ovo je zločin!‘

Piše Vinko Paić/sd
19. listopada 2023. - 15:06

Naš novinar trenutno se nalazi u Alžiru koji se danas probudio u znaku potpore Palestini. Tisuće Alžiraca diljem zemlje od ranog jutra prosvjeduje na ulicama svih većih gradova želeći dati svoju podršku narodu Palestine u pojasu Gaze. Svi TV kanali uživo prenose prosvjede u zemlji, piše Slobodna Dalmacija.

image

Svi TV kanali prikazuju samo jedno

Vinko Paić
image
Vinko Paić

Procjenjuje se da je samo u glavnom gradu Alžiru na desetke tisuće građana izašlo na ulice. Sve zasad prolazi bez većih izgreda, policija je s dugim cijevima prisutna i sve promatra sa strane. U gradu Ghardaia, u saharskom području gdje se novinar Slobodne trenutno nalazi, uz starije je građane i mnoštvo djece na ulicama koji na licu imaju nacrtane zastavu Palestine i u rukama drže palestinsku zastavu. 

image

Naš novinar Vinko Paić s djecom koja su se pridružila starijima

Vinko Paić
image
Vinko Paić

- To što Izrael radi je nečuveni zločin protiv nas - kazao nam je jedan Alžirac a kad smo mu rekli da je Hamas nedavno u Izraelu počinio monstruozne zločine koji graniče s genocidom, odmahnuo je rukom i kazao da ne vjerujemo svemu što se piše u medijima. Njegov stav ima većina Alžiraca s kojima smo razgovarali proteklih dana.

image

Ovih dana sve je u znaku podrške

Vinko Paić
image
-/Afp
image
-/Afp
image

Alžirci su izašli na ulice da pokažu solidarnost s Palestinom

-/Afp
02. svibanj 2024 23:36