StoryEditorOCM

Turski parlament zabranio Coca Colu, svi su u čudu: ‘Ta teorija zavjere kruži već neko vrijeme‘

Piše Gojko Drljača/JL
9. studenog 2023. - 11:54

Prema pisanju više medija (T24, Bild, Reuters…) u turskom parlamentu zabranili su proizvode Coca Cole. Kako piše Bild, turski parlamentarni zastupnici prvo su se začudili zbog čega gaziranih napitaka Coca Cole više nema na meniju, a iz biroa koji je zadužen za upravljanje logistikom parlamenta odgovoreno im je su „odučili ukloniti s jelovnika proizvode brendova koji podržavaju Izrael."

- Kako bi točno trebala izgledati navodna podrška još nije pobliže objašnjeno. Ali činjenica jest: teorija zavjere da Coca-Cola naoružava izraelsku vojsku već godinama kruži muslimanskim krugovima - piše najveća njemačka novina Bild te podsjećaju kako je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan (69) prije samo šest godina otvorio novu tvornicu Coca-Cole, a mediji su hvalili tu investiciju, iako se ime Coca Cole izbjegavalo. Radije su koristili naziv ‘tvornica sokova‘.

„Zbog svoje izraelske paranoje, francuski muslimani su prije 20 godina čak osnovali vlastitu marku bezalkoholnih pića: Mecca-Cola. Cola koja mrzi Židove sada je nestala s tržišta. U mnogim turskim pokrajinama, državne institucije i lokalne vlasti također su pozvale na bojkot izraelskih proizvoda zbog rata u Gazi. Mediji povezani s vladom tada su objavili dugačke popise navodno proizraelskih tvrtki. Često iz jedinog razloga što također imaju proizvodne pogone u Izraelu: to uključuje Adidas, Nike, Tommy Hilfiger, Apple pa čak i deterdžent Ariel“, upozorava Bild.

Osim napitaka Coca Cole u turskom parlamentu zabranjen je i Nescafe.

29. travanj 2024 23:02