StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetŠOKANTAN SLUČAJ

Trudnu suprugu tjerao na seks sa strancima i prijetio da će ju ‘raskomadati‘: Sve je gledao i snimao...

Piše dv
7. rujna 2022. - 18:35

Zbog tjeranja svoje supruge u sedmom mjesecu trudnoće na seksualne odnose s nepoznatim muškarcima, na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno je osuđen na šest i pol godina zatvora 38-godišnji Riječanin. Sudsko vijeće mu je ujedno opozvalo prethodnu uvjetnu osudu od 10 mjeseci s dvogodišnjim rokom kušnje zbog lažnog uzbunjivanja, ali ga je zato oslobodilo plaćanja sudskih troškova.

S obzirom da mu je izrečena kazna više od pet godina, sud je donio rješenje o određivanju istražnog zatvora u koji se mora javiti odmah s obzirom da je iz pritvora pušten nakon sedam mjeseci uz mjere opreza u proljeće prošle godine.

Optužnica ga je teretila za kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu svoje, sad već bivše 32-godišnje supruge, ali i optužila da je obmanjujući ju prisiljavao na prostituciju.

Nemili zločini odvijali su se na proljeće 2019. u stanu u kojem su živjeli. Prema optužnici, osumnjičeni je u jednoj prigodi natjerao partnericu u visokom stupnju trudnoće da popije desetak tableta Helexa i tri čaše piva. No ona je to odbila pa joj je zaprijetio nožem stavivši joj ga pod vrat.

- Ubit ću te i raskomadati! Iz utrobe ću ti izvaditi dijete i baciti ga u smeće - prijetio je majci svoga djeteta osumnjičeni držeći joj nož pod vratom. Da bi ga ona, u strahu za vlastiti život kao i za život svoje bebe, na kraju poslušala te popila tablete i pivo. Nakon toga je osumnjičeni u stan doveo nepoznatu mušku osobu s kojim je "obavila" seksualni odnos.

Tu nije bio kraj agoniji po nesretnu ženu jer ju je, također, zastrašivao s ciljem da se materijalno okoristi. Spominjao joj je da je za novac angažirao neke osobe da je štite od njezina bivšeg dečka i mafijaša pritom tražeći od nje da seksualnim uslugama plati to svoje "čuvanje".

I tako su se u stanu u kojem se nalazila, redali protivno njezinoj volji njoj nepoznati muškarci. Bilo je i slučajeva kad je tijekom seksualnog odnosa morala na glavu staviti jastučnicu, a sve je to, navodno, gledao i snimao osumnjičeni.

Suđenje se u ovom postupku odvijalo iza zatvorenih vrata te je s rasprava bila isključena javnost tako da obrana optuženika, kao i iskazi svjedoka nemilih događaja, nisu poznati.

Inače, osumnjičeni ima sedam razreda osnovne škole i stari je policijski znanac s bogatim opusom prikupljenih prijava, a opozvani uvjet koji mu je ovom posljednjom prvostupanjskom presudom uračunat u ovu kaznu, bilo je zbog lažnog uzbunjivanja, odnosno nazvao je Hitnu lažno rekavši da se izbo nožem, da krvari i da gubi svijest.

20. lipanj 2024 15:32