StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetšto je tata pušta samu?

Trinaestogodišnjakinja skočila s mostarskoga Starog mosta, razbuktala se rasprava je li iz Norveške ili iz Srbije te ima li dozvolu roditelja za skokove

Piše dv
29. kolovoza 2022. - 16:11

Skokovi sa Starog mosta u Mostaru - s kojega na zadovoljstvo dijela turista skaču iskusniji domaći skakači - jedna su od najpoznatijih atrakcija grada na Neretvi, prenosi Slobodna Dalmacija.

Nije neobično da je i jedna 13-godišnjakinja došla u Mostar uživati u skokovima s mosta u Neretvu. Međutim, ona nije uživala samo gledajući ih, nego je i sama skočila s mosta, na zaprepaštenje i uživanje brojne publike, piše Bljesak.info.

 BiH mediji najprije su objavili da je riječ o djevojčici iz Norveške, međutim na Facebook stranici CIDOM - Centar za informaciju i dokumentaciju Mostar objavljeno je da je riječ o Tari Vesić iz Beograda, talentiranoj skakačici u vodu.

Zapravo matična država skakačice za sam skok posve je nevažna. Doći u Mostar s 13 godina te spretno i sretno skočiti sa Staroga mosta vrijedno je pažnje i respekta, pa bilo da si iz Norveške, Srbije, Koreje ili Tanzanije.

image

Neposredno uoči sraza tabana s Neretvom

Screenshot YouTube

Osim o državljanstvu mlade skakačice, na CIDOM-ovoj Facebook stranici razbuktala se polemika potaknuta komentarom jedne korisnice "Zašto lažu da je Norvežanka, tko je bio organizator i ima li potpis oca da skoči dijete?".

"Ne bi bio toliki degenerik da pustim tako mlado dijete od 40 kg da skače s mosta koji je odnio toliko života i kičma i invalida radi ‘hrabrosti‘. Nije stari most  mol na moru nego atrakcija s koje skaču iskusni i već isklesani skakači", napisao je jedan korisnik.

 "Ova djevojčica je iskusnija u skokovima nego 99 % ljudi, skakala je sa sličnih visina, osvajala je medalje, ova djevojčica ima 9 godina ‘staža‘ u skokovima... Najbolja Red Bullova skakačica Rhiannan Iffland, koja je pobijedila u Mostaru i ove godine, prvi put je bila prvakinja Red Bullovih skokova sa 15 godina...", odmah mu je odgovorio drugi.

"Niti ću čestitati kao jedni, niti ću osuđivati kao oni drugi. Samo ću reći, čuvaj se dijete, samo je herojeva majka zaplakala. Mnogo je i iskusnijih skakača, i snažnijih po konstrukciji stradalo na našem mostu. Sjećam se kao da je jučer bilo kad su mi javili moji prijatelji iz Mostara da je moj tada šesnaestogodišnji sin skočio sa Starog. Kancelarija se oko mene okrenula... Nisam znala ni za njegovu želju da skače, ni namjeru. Samo sam ga zovnula i tiho pitala je li dobro. "Mama izvini, neću nikad više... Kažu nije Mostarac ko ne skoči... Morao sam, izvini još jednom, neću nikad više", opisala je svoje iskustvo jedna korisnica Facebooka o temi koja je zaintrigirala i intrigira kako Mostar tako i širu regiju.

image

Plivanje do obale uz odobravanje gledatelja

Screenshot YouTube
03. svibanj 2024 15:33