StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBez dlake na jeziku

Tramišak: ‘Ne znam je li Plenković ikad imao povjerenja u mene... Preživio je HDZ smjene ministara, ali i premijera!‘

Piše JL, Hina
11. siječnja 2023. - 19:57

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Nataša Tramišak, koju će zamijeniti njezin dosadašnji državni tajnik Šime Erlić, obratila se javnosti i dala svoju verziju priče oko smjene, donosi Jutarnji list.

- Zahvaljujem se svima, postigli smo izvrsne rezultate. U kratkom razgovoru koji sam imala s premijerom nisam dobila adekvatan odgovor zašto moram otići. Niti sada, nakon njegove pressice, nisam dobila odgovor zašto moram ići - rekla je Tramišak koja je potvrdila da će aktivirati svoj mandat u Saboru.

- Odlazim uzdignute glave. Nisam dobila niti jedan konkretan razlog zašto moram otići. Oko mene nema afera, nema repova i stvarno ne znam zašto moram otići.

Tramišak nije skrivala nezadovoljstvo, ali nije htjela reći hoće li podržavati HDZ u Saboru.

- Ja moram biti odana i odgovorna jedino prema hrvatskim građanima i u Saboru ću podržavati ono što ide njima u prilog.

Kaže da u HDZ-u nitko nije imao lošu riječ za nju i da je od svih dobijala podršku.

- HDZ kao najveća stranka i vodeća stranka drži snažnu i stabilnu većinu. Ne mogu reći da je netko od njih tražio moju smjenu. HDZ je preživio puno toga, smjene različitih ministara, ali i premijera. Ne znam zašto je premijer izgubio povjerenje u mene ni je li ga ikad imao, ali mogu reći da nijedan čovjek u demokratskim procesima ne može biti "one man band", to nije dobro - kazala je Tramišak.

27. travanj 2024 04:42