StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUhićenja kriminalaca

Traje velika akcija policije i Uskoka od Dalmacije do Istre: na meti su šverceri drogom, među njima ima i poznatih lica

Piše dv
1. rujna 2023. - 17:15

Na području tri priobalne županije i u Zagrebu u petak je uhićeno više pripadnika skupine osumnjičene za krijumčarenje i preprodaju droge, priopćili su policija i Uskok ne otkrivajući detalje akcije.

Doznaje se da su, osim u glavnom gradu, uhićenja u tijeku na području Primorsko-goranske, Šibensko-kninske i Istarske županije

Policija je izvijestila da je u suradnji s Uskokom jutros započela realizaciju zadnje faze ranijeg kriminalističkog istraživanja usmjerenog na razbijanje zločinačkog udruženja čije se djelovanje povezuje s krijumčarenjem i preprodajom droge.

Posljednjom fazom kriminalističkog istraživanja obuhvaćeno je 20 osoba, od kojih su neke ranije lišene slobode, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

Dodaju da će po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku i protiv njih Uskoku podnijeti kaznenu prijavu.

 

Uskok je izvijestio da se uhićenja i dokazne radnje provode na području Primorsko-goranske, Šibensko-kninske i Istarske županije te Grada Zagreba.

"Nakon ispitivanja osumnjičenika Uskok će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", izvijestilo je tužiteljstvo.

Zatraži li Uskok za neke od uhićenih određivanje istražnog zatvora o tome će odlučivati sudac istrage Županijskog suda. 

Jutarnji list piše da je među uhićenima i vlasnik zagrebačkog noćnog kluba u kojem je ubijen Tomislav Sabljo. 
 

Svijeća za pokojnika: žena bijelim autom došla do kluba u kojem je ubijen Sabljo i upalila lampion

01. svibanj 2024 06:04