StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetkontra testiranja

Tko stoji iza svakodnevnih prosvjeda protiv mjera i covid potvrda? Mostovci negiraju da su organizatori: ‘Bili smo na nekima od njih‘

Piše PSD
17. studenog 2021. - 23:20

Prosvjedi protiv epidemioloških mjera, uvođenja covid potvrda i testiranja traju već nekoliko dana, ali policija otkriva kako nijedan prosvjed koji se održao nije bio prijavljen zbog čega tek moraju otkriti tko stoji iza organizacije.

Određeni političari pozivaju na sudjelovanje, ali tvrde da nisu oni koji rade na organizaciji. 

- Ne, ali su naši zastupnici i ja osobno bili na nekim od tih prosvjeda. Dakle, niti jedan prosvjed nismo organizirali, radi se o narodnim inicijativama", objasnio je Nikola Grmoja iz Mosta za Novu TV čiji je stranački kolega Božo Petrov pozvao na referendumsku inicijativu. 

- O ukidanju COVID potvrda i ograničavanju neustavnog rada Stožera, rekao je  Petrov te dodao da im je dosad podršku dalo više od 35 tisuća građana.

- Najveći proces koji se događa za slobodu poslije Domovinskog rata. Sada je čas kada se borimo za slobodu", poručuje Marin Miletić.

Glavni argument im je da cijepljeni prenose virus jednako kao i necijepljeni te da bi se trebali testirati ili svi ili nitko. I Lauc bi testirao sve, ali u zdravstvu. Iako se prosvjednici na njegove riječi često pozivaju, s njima, kaže, nema nikakve veze.

- Ja sam prebolio i nakon toga sam cijepljen jer ja nisam osoba koja poziva na nemire, ja poštujem zakonski sustav", kaže Gordan Lauc za Novu TV, prenosi Slobodna Dalmacija.

Sve bi testirao i europarlamentarac Mislav Kolakušić koji je protiv Stožera podnio kaznenu prijavu.

- Bili su dužni uvesti obvezno testiranje za sve, poručuje Kolakušić.

Svi oni, paradoksalno, računaju u najvećem dijelu na podršku ljudi okupljenih na prosvjedima koji se bune, između ostalog, i protiv testiranja.

16. travanj 2024 22:59