StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVOĐA ANTIVAKSERA?

Tko je Marko Francišković, glavna zvijezda zagrebačkog prosvjeda? Bio je u zatvoru, prešao na islam i želi vjersku državu, zalaže se za uvođenje šerijatskog prava u Hrvatskoj!

Piše ˇDamir Tolj/SD
21. studenog 2021. - 17:22

Knjiga se zove "Hrvatski džihad", izdana je 2019. u vlastitoj nakladi. Naslovna stranica crne je boje s bijelim arapskim natpisom i pečatom. Identične simbole imala je i zločinačka tvorevina nazvana Islamska država. Kao da je autor knjige preslikao njihov barjak na svoje djelo. Zapravo, radi se o pečatu islamskog proroka na kojemu piše ono što je za svakog muslimana temeljna vjerska istina: "Alah je jedini bog, Muhamed je njegov poslanik." Tu rečenicu svjedočanstva ili šehadeta izgovara svaki musliman u času kada prima islam. I sama po sebi, baš ni u čemu nije sporna.

Autor knjige je Marko Francišković (1970., Karlovac), jedna od glavnih zvijezda prosvjednih skupova protiv COVID potvrda, a koje građani najčešće nazivaju antivakserima. Zagrebačke prosvjednike predvodio je, javljaju mediji, u subotu tijekom marša na Prisavlje, gdje su silom htjeli objasniti novinarima što bi to trebalo biti novinarstvo. Odnosno, kakve su njihove vizije, otkriva Slobodna Dalmacija. 

image
Marko Francisković pred okupljenim prosvjednicima
Dragan Matic/Cropix

Nije nosio bizonovo krzno s rogovima, kao onaj vrač ili guru iz Washingtona u pohodu na Capitol Hill, odnosno Kongres, u siječnju 2021. godine, ali ga vođom smatra dio domaćih antivaksera. Čini se da se i lav Marko slaže s takvom vizijom. Tamna kapa šilterica, srebrna brada, tamna jakna s hrvatskim grbom i prvim bijelim poljem, stiliziranim ljiljanovim cvijetom iznad, te sabljom i perom iza šahovnice, koliko se da razlučiti s fotografija. Dolje tzv. cargo hlače i džepovi sa strane. Tako se često nose civili u paravojnim misijama.

Marko mrvu baca na Fidela Castra iz starih dana. Može dugo i svašta govoriti. Jedino ne žvače cigaru.

Uglavnom, Francišković je u Zadru, u predvečerje zagrebačkog prosvjeda, također govorio misionarski. Evo nekoliko nasumičnih njegovih poruka, tek da osjetite o čemu se radi:

"Budite u istini i istina će vas osloboditi. Zar ne vidite što se sprema, pogledajte Austriju. Počet će nas hvatati kao zečeve. Osjeti se zadah zvijeri, tu je blizu. Civilizacija upada u bešćutnost srca. A ja želim da se branimo, zajedno sa svojom braćom. Većina će sutra biti ljubomorna na vas što niste primili cjepivo. Nije ovo igra i zabava. Treba se organizirati. Sada, odmah!"

Ili:

"Tražim zaštitu stvoritelja neba i zemlje. Ako i poginem na božjem putu, za svoju obitelj, braću i domovinu, ako me likvidiraju, znam da sam ih već nadmudrio, da sam već pobijedio. Ja sam već prije 20 godina, dok sam bio u zatvoru, napisao knjigu i iznio teokratski model kako treba organizirati Hrvatsku, kako rušiti sustav koji je bezbožan i zao. Prestanite biti ovce i postanite lavovi. Božji lavovi su tu, dignite se i vičite!"

A o glavi mu rade, tako barem kaže, isti oni koji su ubili Antu Paradžika, tvorca HOS-a, Mira Barešića, Blaža Kraljevića i Ludviga Pavlovića.

Koliko se može vjerovati Wikipediji, neka ocijeni svatko od vas, ali u članku o "Džihadi Marku" stoji sljedeće:

"Nakon izlaska s prisilnog liječenja, Marko Francišković prešao je na islam. Godine 2019. objavio je knjigu 'Hrvatski džihad', u kojoj se zalaže za širenje islama i prihvaćanje šerijatskog prava u Hrvatskoj."

Lako je na YouTubeu pronaći podulji video – dva debela sata – sa zadarskog predstavljanja Franciškovićeve crne knjige koju spominjemo. Teško je sve prepričati, ali tumačeći okupljenima džihad kao duhovni napor pojedinca u borbi sa svojim slabostima, kao osobnu borbu koja traje dok smo živi, vizionarski autor ističe i da svi ti principi vrijede za cijelu našu zajednicu.

Dokučio je tako i da su svjetske sile zloupotrijebile i pečat proroka Muhameda, stavljajući ga na ISIL-ovu zastavu.

Ne manjka tu talmudskog judaizma, rabina koji uče da su samo židovi stvoreni na božju sliku, a da su duše svih drugih ljudi na razini životinje. Pa izlaganje prate fotografije Vladimira Putina s ortodoksnim židovskim prvacima, onda fotografskih kadrova Baracka Obame s tim cionistima, a o Donaldu Trumpu da se i ne govori. Proniknuo je Marko i u opasne odnose kineske komunističke partije – koji usput u logore zatvaraju milijune muslimanskih Ujgura – s cionističkim i masonskim tvorcima novog svjetskog poretka.

Nije mimoišao ni naše krajeve: pronicljivo je povezao Osamu bin Ladena, Henryja Kissingera, dobitnika Nobelove nagrade za mir i svojedobnog savjetnika američkih predsjednika i državnog tajnika, te Franju Tuđmana.

Kao, Tuđman je još šezdesetih odlazio Kissingeru i jugoslavenske ideje zamijenio nacionalnim i antikomunističkim. A Bin Laden da je "devedesetih" više puta dolazio u Hrvatsku. Preko koje su i u BiH ubacivani islamistički borci.

Dosta o tomu.

Skicu za portret svakako treba tonirati i činjenicom da je Marko Francišković još 2013. godine bio prisilno hospitaliziran i psihijatrijski liječen nakon internetskih rasprava s Rankom Ostojićem, nekadašnjim šefom MUP-a u vladi SDP-a. Suđen je bio i za posjedovanje oružja. Na koncu je konačno pušten kao zdrav, a dio javnosti bio je ogorčen takvom "zloupotrebom psihijatrije" i "kršenjem temeljnih ljudskih sloboda". Bilo je i prosvjeda njegovih pristaša.

Mediji spominju i da je "Džihadi Marko" još 2015. godine izgubio sudski spor s Goranom Radmanom, tadašnjim šefom HRT-a, nazivajući ga bivšim i daljnjim suradnikom KOS-a. Francišković je tada bio čelnik udruge "Pravednik".

Marko je znao izlaziti i na izbore, krajnje neuspješno, vodi grupe na društvenim mrežama i protivi se mjerama za suzbijanje pandemije koronavirusa. Bio je i kontra ulaska Hrvatske u Europsku uniju, predvodeći demonstracije. Vratio bi sve Hrvate iz dijaspore kući, pokrenuo novu banku i svima izbrisao dugove. Antiglobalist. Pisao je i eseje za "Zlatno pero", katolički periodičnik, navode mediji, zalažući se za kršćanski moral u politici i ekonomiji, piše Slobodna Dalmacija.

No danas govori o Jelačićevoj sablji damaskiji, kojom je hrvatski ban porazio Mađare, koju je dobio u Bosni i na kojoj piše: "Osloni se na Alaha." I "Nema junaka do Alije, ni sablje do Zulfikara". Dakle, o Jelačiću kao prvom hrvatskom džihadistu. O Banovini Horosan i slično. S grbom kakav "Džihadi Marko" nosi na jakni: šahovnica, ljiljan, pero i sablja. Zulfikar je jedan od Muhamedovih mačeva, s dvije oštrice, koje je Poslanik darovao suborcu Aliji, kasnijem kalifu i imamu.

Je li borba protiv epidemioloških mjera dio Markova osobnog džihada i vidi li se Francišković na čelu kakvog organiziranog, zajedničkog džihada – o tomu će sigurno i sam propovijedati. Odnosno učiti.

Naravno, sve ovo nikako ne treba miješati sa svačijim punim pravom na slobodu vjeroispovijesti: bila ona kršćanska, islamska, židovska ili koja druga.

19. travanj 2024 21:42