StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetISKLJUČEN IZ PROMETA

Teško pijan napuhao više od 4 promila! Osoba s toliko alkohola u krvi može pasti u komu

Piše DV
19. svibnja 2023. - 13:24

Muškarac (37) isključen je iz prometa nakon što ga je policija zaustavila u, kako su naveli, “teško pijanom stanju”, piše Danica.hr.

Napuhao je nevjerojatnih 4,07 promila alkohola u krvi. Kako stoji na stranici Plivazdravlje, kod osobe s 4 promila i više može doći do kome i moguće smrti zbog prestanka disanja, vrlo niskog krvnog tlaka ili gušenja tijekom povraćanja zbog nepostojanja refleksa kojim bi se tekućina iskašljala iz pluća. Svi ovi simptomi, čiji intenzitet i vidljivost raste s većom količinom alkohola u krvi, mogu pomoći u prepoznavanju trovanja alkoholom.

Sve se dogodilo u mjestu Strmec Podravski zapadno od Varaždina, blizu hrvatsko-slovenske granice, nastavlja Danica.hr.

“Policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaustavili su u srijedu, 17. svibnja, u 20 sati, u ulici Braće Radić u Strmcu Podravskom, 37-godišnjeg vozača bicikla. Tom je prilikom utvrđeno da upravlja biciklom u teško pijanom stanju. Alkotestiranjem je kod njega očitana koncentracija alkohola od čak 4,07 promila. Nakon postupanja biciklist je isključen iz prometa, a za počinjeni prekršaj izdan mu je obavezni prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna”, otkrili su u petak iz varaždinske policije.

25. travanj 2024 01:11