StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTragedija na piru

Tek što je rekla ‘da‘: Par sekundi poslije vjenčanja mladenka postala žrtva pijane vozačice, a ova mrtva hladna poručila: ‘Nisam učinila ništa loše, hoću doma!‘

Piše DV/JL
13. svibnja 2023. - 10:49

- Nisam učinila ništa loše, samo želim ići kući - uvjeravala je policiju Jamie Lee Komorski (25), vozačica koja se početkom svibnja u Folly Beachu, u Južnoj Karolini, u alkoholiziranom stanju unajmljenom Toyotom zabila u vozilo za golf tek vjenčanog para. Pritom je usmrtila mladenku Samanthu Miller (34), dok je mladoženja Aric Hutchinson preživo uz pretrpljenu ozljedu mozga i više slomljenih kosti, piše jutarnji.hr.

Ipak, mlada vozačica se, kako prenosi NBC, ne kaje. Tvrdi da je popila samo dva alkoholna pića - pivu i tekilu s ananasom - i da se vozila prema svojoj kući, ali izvještaj policije pokazuje drukčije. Naime, u trenutku nesreće Komorski je išla u suprotnom smjeru od onoga gdje joj je dom, vozila je 105 km/h na dionici gdje je dopušteno 40, smrdila je na alkohol, odbila obaviti alkotest i na kraju je, piše u toksikološkom nalazu, imala tri puta više razine alkohola u krvi od dopuštenih 0,8 promila u Južnoj Karolini. Nakon što se autom zabila u golf vozilo, ono se prevrnulo tri puta. U nesreći je, osim mladenaca, ozlijeđeno još dvoje osoba.

Komorski se suočava s tužbom za ubojstvo iz nehaja, kao i još tri zbog vožnje pod utjecajem alkohola i nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

- Vozila sam se prema doma i odjednom me nešto udarilo - kazala je netom poslije nesreće Komorski jednom od policijskih službenika. U policijskom izvješću piše i da je poslije svog uhićenja konstantno pitala zašto, a i nije joj bilo jasno čiji je auto nedaleko golf vozila.

 

Andrew Gilreath, direktor javne sigurnosti za područje Folly Beacha, rekao je kako se očevidom pokazalo kako je Komorski samo nakratko pritisnula kočnice prije nego što se zabila u mladence.

Poslije nesreće je mladoženjina majka Anette Hutchinson pokrenula GoFundMe kampanju kako bi pokrila troškove snahinog sprovoda. Na oglas je objavila fotografiju mladenaca kako prolaze ispod prskalica na dan svojega vjenčanja. Tom je akcijom prikupila 56 tisuća dolara.

Nemarna vozačica Jaime Lee Komorski ostat će u pritvoru, a pred sudom će se pojaviti 16. lipnja.

25. travanj 2024 20:30