StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRODAJA DIONICA

Tankerska plovidba neće imati dvotrećinski dio Atlantske plovidbe

Piše dv
22. veljače 2024. - 08:09

Tankerska plovidba neće ovladati dvotrećinskim udjelom u dubrovačkoj Atlantskoj plovidbi, kako se prvobitno očekivalo. Prema izvješću o preuzimanju objavljenom na Zagrebačkoj burzi, ponudu je prihvatilo 1748 dioničara, što Tankerskoj plovidbi donosi 523.534 dionice, odnosno 25 posto udjela, donose fondovi.hr.

Nakon provedene ponude, Tankerska plovidba kontrolira 64,11 posto temeljnog kapitala Atlantske plovidbe, odnosno 64,25 posto uzimajući u obzir i trezorske dionice.

Podsjetimo, Tankerska plovidba je u siječnju dobila zeleno svjetlo za preuzimanje Atlantske plovidbe nakon što je sudjelovanjem u lanjskoj dokapitalizaciji stekla 683 tisuće dionica i time povećala svoj udio na 39 posto. Cilj ponude bio je dostizanje dvotrećinske kontrole i spajanje ova dva hrvatska brodarska giganta.

Za preostale dionice Atlantske plovidbe ponuđena je cijena od 53,60 eura, identična cijenama novih dionica u dokapitalizaciji. Kako je pisao Dubrovački vjesnik, uprava Atlantske plovidbe i s njima povezane osobe prodale su krajem siječnja svoje dionice Tankerskoj plovidbi. Djelomično je tada na ponudu pristala i država preko Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP).

26. travanj 2024 07:19