StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetČeka se odluka suda, a dotad...?

Svi trajekti napustili vezove u Kamenarima i Lepetanima, privremeno se smjestili u Bijeloj

Piše DV
23. veljače 2023. - 11:51

Svih šest trajekata kompanije Pomorski saobraćaj nešto poslije 10 jutros, isplovilo je iz Kamenara odnosno Lepetana i napustilo vezove na tamošnjim trajektnim pristaništima gdje su bili vezani od petka u ponoć, prenose crnogorske Vijesti.

Pomorski saobraćaj tada je obustavio promet na liniji Kamenari-Lepetane jer je toj privatnoj kompaniji država suspendirala ugovor iz 2004. s aneksom iz 2019. koji im je jamčio obavljanje tog posla do izbora koncesionara za jedinu trajektnu liniju u državi.

Morsko dobro zatražilo je u petak od Pomorskog saobraćaja da obalu u Kamenarima i Lepetanima oslobodi od svojih stvari i brodova, što je ta firma danas i uradila, pišu Vijesti.

Prema neslužbenim informacijama, šest brodova Pomorskog saobraćaja izmjestit će se na privremeni alternativni vez u brodogradilište Adriatic42 u Bijeloj, dok Privredni sud ne odluči o zahtjevu te kompanije da se donese privremena mjera kojim će se Pomorski saobraćaj vratiti na trajektnu liniju u Boki, do konačnog rješavanja spora oko jednostranog ukidanja ugovora države s Pomorskim saobraćajem.

20. travanj 2024 08:09