StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPLATI, PLATI

Svi koji namjeravaju plaćati račune uoči Uskrsa provjerite obavijest ove banke

Piše N1
30. ožujka 2023. - 08:07

Zagrebačka banka izvijestila je u srijedu svoje klijente kako idući tjedan, uoči Uskrsa, neće moći obaviti platne transakcije.

Banka je navela kako na Veliki petak neće provoditi međubankovne nacionalne naloge u eurima. Oni koji taj dan nešto plate sa svojeg računa u Zabi moraju znati kako će se nalog provesti tek četiri dana kasnije, nakon uskrsnog ponedjeljka, prenosi N1.

“Obavještavamo vas da je petak, 7. travnja, neradni dan za sustav provođenja međubankovnih platnih transakcija u eurima. Zato će međubankovni nacionalni nalozi u eurima i prekogranični nalozi u eurima zadani 7. travnja biti zaprimljeni na izvršenje s valutom sljedećeg radnog dana, u utorak 11. travnja.

Hitne naloge u eurima molimo provedite najkasnije u četvrtak 6. travnja do 16 sati. Podsjećamo vas da je Zagrebačka banka sudionica sustava EuroNKSInst koji omogućuje instant plaćanja 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, 365 dana godišnje.

Instant nacionalni nalozi bit će provedeni na Veliki petak 7. travnja uz uvjet da je banka primatelja članica EuroNKSInst sustava. Interna plaćanja na račune u Zagrebačkoj banci provodit će se nesmetano”, stoji u obavijesti Zagrebačke banke, piše Danica.hr, a prenosi N1.

19. travanj 2024 12:33