StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDALEKI ISTOK DOBIO SVETIŠTE

Sve je isto kao u Hercegovini: u ovoj azijskoj državi izgrađena je i otvorena replika međugorske crkve, mogu li i oni očekivati horde hodočasnika?

Piše Dv
14. rujna 2022. - 14:34

Da je Međugorje jedinstveno mjesto u to nema sumnje, posebno štovanje Gospe u ovom hercegovačkom svetištu privlači sve više i više vjernika koji se mole Blaženoj Djevici Mariji. Mnogi bi htjeli imati ‘svoje‘ Međugorje, a najdalje u tome su otšli na Filipinima. U ovoj azijskoj državi je tako izgrađena replika međugorske crkve sv. Jakova čija je zaštitnica Gospa Međugorska, a crkva se gradi uz financiranje jedne velikodušne obitelji koja je također posvećena Mariji, donosi Radio Mir Međugorje.

Naime, Blažena Djevica Marija smatra se zaštitnicom Filipina, a tamošnji stanovnici svoju odanost iskazuju joj podizanjem crkvi u kojoj se na poseban način štuje Blažena Djevica Marija. Kako su rekli s Filipina jedna od najbrže rastućih marijanskih pobožnosti u toj zemlji je pobožnost Gospi Međugorskoj.

Velika crkva svetog Jakova (Gospe Međugorske) nalazi se u gradu Talisay pod crkvenom jurisdikcijom biskupije Bacolod kojoj je na čelu biskup mons. Patriciom Buzon. I ova crkva je poput originalne u Međugorju, povjerena na upravu Redu manje braće preko Kustodije sv. Antuna Padovanskog – Filipini, a crkva je otvorena na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe, piše Radio Mir Međugorje.

Mjesni biskup mons. Buzon ovu crkvu, sa svakim detaljem pomno prepisanim iz originala u Međugorju, posvetio je nedavno uz asistenciju kustoda Kustodije sv. Antuna Padovanskog na Filipinima fra Reneea C. Deana.

16. travanj 2024 21:48