StoryEditorOCM
Hrvatska i svijethoće li eskalirati?

Sve jača uzajamna paljba: Ukrajinci granatirali nafti terminal u ruskom Belgorodu, a Rusi bombardirali glavno energetsko postrojenje u centralnoj Ukrajini

Piše F.L. (JL), Hina
15. listopada 2022. - 19:36

Jedan ruski projektil ozbiljno je oštetio glavno energetsko postrojenje u centralnoj regiji Ukrajine, doznaje se od opskrbljivača strujom Ukrenergoa. Upravitelj kijevske regije Oleksij Kuleba je rekao da nitko nije ozlijeđen ni ubijen.

Iz Ukrenergoa su kazali da pokušavaju obnoviti opskrbu električnom energijom i upozorili su na mogući nestanak struje.

Kirilo Timošenko iz predsjedničkog ureda je stanovnike glavnog grada i tri okolne regije upozorio da štede električnu energiju u večernjim satima, kad je potrošnja najveća.

Kako je već ranije objavljeno, napada je također bilo po noći i u jutro u Zaporižju i Nikopolju na jugu Ukrajine. Čini se da nitko nije poginuo, ali više osoba je ozlijeđeno.

S druge strane, spremnik goriva u ruskoj Belgorodskoj oblasti na granici s Ukrajinom zapalio se nakon granatiranja u subotu, rekao je guverner pokrajine.

Također, ruske pogranične pokrajine optužuju Ukrajinu za gađanje meta poput dalekovoda i spremnika s gorivom otkako je Moskva započela invaziju na Ukrajinu 24. veljače. Kijev nije odmah komentirao slučaj.

"Imamo još jedno granatiranje. Jedna od granata je pogodila naftni terminal u okrugu Belgorod. Hitne službe se već bore s požarom. Ne postoji opasnost od širenja požara", objavio je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov na društvenim mrežama zajedno s fotografija plamena i crnog dima.

Lokalna hitna služba je rekla da se jedan od 10 spremnika s preostalim dizelskim gorivom zapalio, objavila je novinska agencija TASS. Gladkov je kasnije rekao da je požar ugašen.

Ruski dužnosnici su u četvrtak rekli da su ukrajinske granate uništile spremnik sa streljivom i pogodile školu, stambenu zgradu i trafostanicu u Belgorodskoj oblasti.

Gladkov je kazao da je nekoliko dana za redom granatirana i carinarnica, na koju je u subotu palo 14 granata, no nitko nije ozlijeđen.

26. travanj 2024 06:12