StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPOMRAČENJE UMA

Sumještani pomahnitalog ubojice šokirani: ‘Znalo se da nije normalan, trebala ga je neka ustanova skloniti jer je očito da mu ovo nije bio prvi put...‘

Piše dv
5. siječnja 2023. - 23:13

Čitava je Hrvatska zaprepaštena svirepim ubojstvom malog djeteta i teškim ozljeđivanjem njegove majke koje je počinio Goran Knežević, a koji je kasnije skončao pod kotačima kamiona, piše Jutarnji list.

No u šoku je i susjedna Bosna i Hercegovina s obzirom da je ubojica bio državljanin te države.

Novinari Dnevnog avaza bili su Žepču, mjestu odakle je ubojica rodom, gdje su razgovarali s mještanima.

- Zna se da to nije normalno, taj čovjek nije normalan, trebala ga je neka ustanova skloniti jer očito da mu ovo nije prvi put - komentirala je jedna žena koja dio godine provodi u Žepču, a dio u Zagrebu.

- Ali nije to samo u Zagrebu, takve stvari se zadnjih godina dešavaju svugdje, a pogotovo na prostorima bivše Jugoslavije. Ja ne znam šta je tom svijetu, možda je ishlapio, možda ih je nešto udarilo u glavu. Ne znam, ali ako je na neki način bio sklon tim stvarima, nije to od jučer, onda ga je trebalo maknuti, obitelj ili njega u neku ustanovu na liječenje jer to nije zdrava pamet - komentirala je gospođa.

- Van svake pameti, ne daj Bože da se pamet okrene pa da to čovjek napravi. Ne možemo znati pozadinu šta se desilo, ali to je za svaku osudu - komentirao je jedan stanovnik Žepča, piše Jutarnji list.

Novinari su sreli i gospođu koja je kazala da je ubojicu površno poznavala te da joj se tada činilo da je bio ‘divan čovjek‘.

Podsjetimo, Knežević je u pomahnitalom napadu u četvrtak ujutro, sjekirom ubio 1,5-godišnju djevojčicu i teško ozlijedio njezinu majku, inače svoju bivšu suprugu. Ubojica je nakon toga nazvao brata svoje bivše supruge koju je teško ranio, a ovaj mu je rekao ‘ili se sam ubij, ili ću te ja ubiti‘. Knežević se nakon toga bacio pod kamion.

25. travanj 2024 05:41