StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOdgojna mjera

Sud ga oslobodio iako je silovao 19-godišnjakinju i seksualno uznemiravao nekoliko djevojaka!?; ‘Nije sve u kažnjavanju‘

Piše dv
3. kolovoza 2023. - 15:46

Sud za mladež u Regensburgu izrekao je začuđujuće oslobađajuću presudu Afganistancu Mohammadu M. (23) i pustio ga na slobodu nakon što mu se sudilo zbog silovanja jedne 19-godišnjakinje i seksualnog uznemiravanja više djevojaka.

Uz sve to još je nevjerojatnije da je oslobađajuća presuda donesena iako je 23-godišnjak priznao gotovo sve što mu se stavljalo na teret.

To prenosi njemački Focus pozivajući se na objavu u BILD-u koji navode i sučeve riječi kako je  Mohammad M. (23) “načelno potpuno integriran” iako je Mohammad M. priznao je da je zlostavljao i “mazio” pet mladih žena, od kojih je jednu silovao, piše Fenix magazin.

Mohammadov branitelj Christian Reiser je izjavio kako je sudac rekao da je Mohammad zapravo “najbolji primjer kako se dobro snaći u Njemačkoj”. Drugi odvjetnik osumnjičenog, Jörg Meyer je za Mohammada kazao: U principu, on je potpuno integriran.

Mohammad M. je došao u Njemačkoj 2015. godine, završio srednju školu, a zatim završio naukovanje za pogonskog mehaničara. Radio je za lokalnog inženjera grijanja i igrao za nogometni klub. Bio je uzoran mladić, osim kad bi popio. Tad je bio druga osoba, prenosi Focus.

Dana 13. travnja 2019. poljubio je i mazio djevojku ispod odjeće na klupi u parku u blizini glavnog kolodvora u Regensburegu, a prestao ju je napastovati tek kada ga je odgurnula. Zatim je sjeo s drugom djevojkom koja je tad imala 16 godina, a koja ga je također nekoliko puta odbila. Potom je silovao 19-godišnjakinju.

U jesen iste godine tražio je oralni seks od žene u podvožnjaku željezničke postaje. Kad ga je ona odbila, postao je agresivan i žena je popustila.

U zimu 2021. dirao je, pritiskao i ljubio poznanicu u svom stanu. Početkom 2022. više je puta dirao pijanu poznanicu koja je spavala s njim.

Jedna od žrtava je godinama patila i morala je potražiti pomoć psihologa. Tek godinama kasnije usudila se prijaviti Mohammada M.

U međuvremenu je on posjetio svoj rodni Afganistan, a prilikom povratka u siječnju 2023. uhićen je u zračnoj luci u Münchenu i od tada je bio u pritvoru.

Šest mjeseci je proveo u pritvoru, te je priznao da je počinio gotovo sve što mu se stavlja na teret. Kod svjedočenja jedna žrtve koja je rekla kako je bio potpuno druga osoba kad je bio trijezan, odnosno kako je bio dobar dok se ne bi napio.

Vrijeme koje je Mohammad M. proveo u pritvoru, njegovo priznanje te riječi jedne od svjedokinja da je on druga osoba dok ne popije, kao da su smekšale suca za mladež, piše Focus,  a prenosi Fenix magazin.

Branitelji Mohammada A. predložili su da Mohammad plati odštetu žrtvi u iznosu od 2.500 eura, što je sudac prihvatio, a odredio mu je i uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od 22 mjeseca. Uz to mora proći antiagresivnu obuku i ne smije imati više od 0,5 promila alkohola u krvi.

Njegov odvjetnik objasnio je presudu ovim riječima: Presuda suda za mladež nije neobična, jer je kod adolescenata odgojna ideja u prvom planu.

Svemu valja dodati kako je žrtva silovanja odbila dosuđenu novčanu odštete te nije prihvatila ispriku.

28. travanj 2024 08:25