StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNosi vojnu torbu

Strava u SAD-u: u trgovini iz jurišne puške ubijena jedna osoba, troje ozlijeđenih

Piše Hina
21. studenog 2023. - 07:24

Najmanje jedna osoba ubijena je, a tri su ozlijeđene u ponedjeljak u pucnjavi u trgovini Walmart u Beavercreeku u američkoj saveznoj državi Ohio, izvijestila je televizija WHIO pozivajući se na svoje reportere s lica mjesta, dok su svjedoci rekli medijima da je muškarac otvorio vatru iz jurišne puške.

Troje ozlijeđenih liječi se u obližnjem traumatološkom centru, rekao je glasnogovornik bolnice. Policija iz Beavercreeka rekla je da je reagirala na pucnjavu i da više nema prijetnje javnosti. Beavercreek je grad od oko 46.000 ljudi istočno od Daytona.

Zgrada je osigurana i "u ovom trenutku nema aktivne prijetnje", objavila je policija na platformi društvenih medija X, ne objavljujući nikakve detalje o mogućim žrtvama.

Slike s mjesta događaja pokazuju niz policijskih automobila s upaljenim svjetlima ispred trgovine.

"Doslovno sam samo kupovala stvari za Dan zahvalnosti i ovaj tip je prošao pokraj mene s jurišnom puškom i počeo pucati", rekla je jedna žena u videu objavljenom na društvenim mrežama, dodajući da ne može utvrditi je li netko ranjen ili ubijen. "Trčala sam... Pucao je 10 puta... Sretna sam što sam živa", rekla je uplakana.

Drugi svjedok na društvenim mrežama opisao je napadača kao "visokog, mladog bijelca" koji nosi vojnu torbu.

27. travanj 2024 06:40