StoryEditorOCM

Strava u Britaniji: medicinska sestra optužena za ubojstvo 7 beba i pokušaj ubojstva još njih 10!; ‘Davala im je inzulin‘

Piše PSD
11. listopada 2022. - 10:45

Lucy Letby (32), medicisnka sestra iz velike Britanije, optužena je za ubojstvo pet dječaka i dvije djevojčice te pokušaj ubojstva 10 drugih beba u bolnici Countess of Chester. Optužena se na sudu u Manchesteru izjasnila nevinom za 22 točke optužnice, prenosi Index.

"Prije siječnja 2015. podaci o mortalitetu beba u neonatalnom odjelu Countess of Chester bili su usporedivi s drugim sličnim jedinicama. Međutim, tijekom sljedećih 18 mjeseci došlo je do značajnog porasta u broju umrlih beba", rekao je tijekom suđenja tužitelj Nick Johnson.

Dodao je da su liječnici primijetili da bebe koje su kolabirale nisu reagirale na odgovarajuću i pravovremenu reanimaciju, piše BBC.

Među nekoliko slučajeva koje je naveo tužitelj su i dječaci koji su otrovani nekoliko dana nakon rođenja. Johnson je rekao da im je razina šećera u krvi pala na opasne razine.

"U oba slučaja ih je netko otrovao inzulinom. Lucy Letby je tada bila na dužnosti, mi tvrdimo da ih je ona otrovala", dodao je.

Svaki od dječaka je imao brata blizanca od kojih jedan nije preživio napad jer mu je u krv ubrizgan zrak.

Letby je uhićena 2018. zbog sumnje za ubojstvo sedam beba. Do uhićenja je došlo nakon dugotrajne istrage visoke stope smrtnosti beba u bolnici. Letby je 2013. u razgovoru za lokalne medije izjavila da je počela raditi u bolnici nakon što je diplomirala 2011. godine.

 

01. lipanj 2023 10:09