StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetGLUHI TELEFONI

Što je sad ovo? MORH kaže da je u dronu bila bomba, ali glavni tajnik NATO-a je pred novinarima u Bruxellesu sve demantirao: ‘Ta letjelica nije imala naoružanja‘

Piše dv
15. ožujka 2022. - 15:31

Indicije koje imamo zasada o padu drona u Zagrebu govore da to nije bio naoružan dron i oružani napad - rekao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg na press konferenciji upravo u Bruxellesu. Ali, dodao je, takvi slučajevi pokazuju da se s povećanjem vojnih aktivnosti u Ukrajini povećava i rizik od takvih incidenata, napisao je dopisnik Večernjeg lista, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg najavio je da će na sutrašnjem sastanku ministara obrane biti riječi o jačanju prisutnosti NATO vojnika i opreme u istočnom dijelu saveza, što ukljujučuje i jačanje protuzračne i proturaketne obrane. - NATO-ova osnovna odgovornost je štititi i braniti NATO saveznike.

Napad na jednog saveznika potaknut će odgovor čitavog saveza. Kad vidimo povećanje vojnih aktivnosti u našem susjedstvu, uvijek postoji rizik incidenata i nesreća. Moramo učiniti sve napore da spriječimo incidente te da, ako se oni i dogode, ne izmaknu kontroli - rekao je Stoltenberg, odgovarajući na pitanje novinarke CNN-a što će se dogoditi ako ruske rakete počnu padati na teritorij NATO saveznica.

Glavni tajnik u odgovoru na to pitanje nije spomenuo incident s upadom i padom bespilotne letjelice Tu-141 krajem prošloga tjedna u Zagrebu.

16. lipanj 2024 15:52