StoryEditorOCM

Što je Bidenu? Totalno pogubljen, umjesto o pucnjavi u školi, pričao o sladoledu u Bijeloj kući: ‘Imam pun hladnjak!‘

Piše L.B./JL
28. ožujka 2023. - 10:45

Američki predsjednik Joe Biden našalio se u ponedjeljak da se pojavio u Bijeloj kući samo zato što je čuo da će biti sladoleda. Naime, to je izgovorio samo malo prije nego što je počeo pričati o užasnoj masovnoj pucnjavi koja je nekoliko sati ranije odnijela šest života u osnovnoj školi u Nashvilleu, piše Jutarnji list

- Zovem se Joe Biden. Ja sam suprug dr. Jill Biden - započeo je 80-godišnji predsjednik na okupljanju žena poduzetnica.

- I jedem sladoled, s komadićima čokolade. Sišao sam jer sam čuo da ima sladoleda s komadićima čokolade marke Jeni‘s. Usput, gore imam puni hladnjak - dodao je Biden na svom jedinom javnom nastupu tog dana.

- Misliš da se šalim? Ja ne - istaknuo je. 

Predsjednik se potom uozbiljio govoreći o pucnjavi u školi Covenant, u kojoj su ubijena tri učenika i tri člana osoblja, nazvavši počinjeni zločin "bolešću" i "najgorom noćnom morom obitelji", prije nego što je još jednom zatražio da Kongres usvoji zabranu vatrenog oružja.

Na iznenađenje okupljenih, Biden se opet vratio na temu sladoleda s još jednom pohvalom predstavniku Jeni’sa, lanca sa sjedištem u Ohiu s trgovinama diljem zemlje, uključujući lokaciju u blizini Bijele kuće. 

- Poslovi predstavljeni u ovoj prostoriji protežu se kroz različite industrije, od restorana do arhitektonskih tvrtki do trgovina hardverom, uključujući i Jeni’s Splendid Ice Cream - rekao je Biden. 

- Kad bi mi bilo dopušteno da vas odvedem gore, pokazao bih vam cijeli zamrzivač pun Jeni‘s sladoleda s komadićima čokolade - nastavio je Biden, lagano zatvorivši oči kao da se prisjeća kako je zagrizao. Nadalje, Biden se našalio da je "prilično dosadno kada ste u javnom životu toliko dugo kao on, a poznati ste po dvije stvari: sladoledu s komadićima čokolade i sunčanim naočalama Ray-Ban".

Korisnici Twittera nisu prigrlili Bidenov humor i ustvrdili da se "ovako čovjek ponaša nakon 50 godina u DC pedo-močvari", prenosi Jutarnji.

- Biden je stari perverznjak i očito je poludio, ali tužno je kako ga njegova vlastita stranka namješta da uđe u povijest kao čovjek koji je uništio Ameriku za naše strane neprijatelje. Gotovo cijeli DC u vlasništvu je istih korporacija i lobista - stoji u "tweetu" ispod kontroverzne objave. 

Inače, očekuje se da će Biden, trenutačno najstariji američki predsjednik ikada, pokrenuti kampanju već sljedeći mjesec, a imao bi 86 godina ako završi puni drugi mandat 2029. godine. 

Također, brojni se brinu za Bidenovo mentalno zdravlje, a sve je počelo kada je upitao "Gdje je Jackie?" tražeći pokojnu zastupnicu Jackie Walorski u rujnu prošle godine, unatoč njenoj smrti u automobilskoj nesreći u kolovozu te godine. Biden je čak i nazvao njezinu obitelj da joj izrazi sućut.

Isto tako, Biden je svoju potpredsjednicu Kamalu Harris javno nazvao "predsjednicom" najmanje šest puta, a u veljači je zaželio dobrodošlicu bivšem predsjedniku Billu Clintonu u "Kongres" tijekom govora u Bijeloj kući, a Clinton nikada nije bio u Zastupničkom domu ili Senatu.

U prosincu je Biden tvrdio da je njegov ujak Frank Biden osvojio Purpurno srce za svoja djela tijekom bitke kod Bulgea u Drugom svjetskom ratu, ali nema dokaza o nagradi i ključni detalji čine priču činjenično nemogućom.

19. travanj 2024 15:41