StoryEditorOCM

Stižu bijesne reakcije na Muskovu ideju o kraju rata u Ukrajini, Zelenski objavio anketu: ‘Koji vam se više sviđa?‘; Geraščenko: ‘Onda vratite Rusima Aljasku...‘

Piše dv
3. listopada 2022. - 22:24

Brojni Ukrajinci bijesni su na Muska zbog posljednje objave na Twitteru. Predložio je "plan za mir" u kojem bi Krim bio ruski, a u odmetnutim pokrajinama bi se proveli referendumi pod nadzorom UN-a, prenosi Slobodna Dalmacija.

Elon Musk objavio prijedlog za postizanje mira u Ukrajini: ‘Ovo je vjerojatni ishod. Samo je pitanje koliko ljudi mora umrijeti...‘

Nakon brojnih reakcija iz Ukrajine, među kojima su i one istaknutih ukrajinskih dužnosnika, stigla je i ona predsjednika Volodimira Zelenskog

Zelenski je na Twitteru objavio samo anketu. Ona se sastoji od pitanja "Koji Elon Musk vam se sviđa više?" i dva ponuđena odgovora. Jedan odgovor je "Onaj koji podržava Ukrajinu", a drugi "Onaj koji podržava Rusiju". 

Do ovog trena 87.8 posto izjasnilo se da im se više sviđa Musk koji podržava Ukrajinu, a svega 12.2 posto da im se više sviđa Musk koji podržava Rusiju. 

"Molim te da se držiš Starlinka. Ništa nije gore od ignorancije. Još nekoliko ovakvih komentara, ni Starlink te neće spasiti", napisala je Musku ukrajinska zastupnica Lesia Vasilenko.

"Elone, ti si super tip i hvala ti na Starlinku, ali bilo bi jako divno kada bi ti glasao o stvarima o kojima znaš. Ne provodimo glasanje o apartheidu i Nelsonu Mandeli", poručuje Musku uredništvo Kyiv Posta, prenosi Index.

"Ljudi, Elon Musk je jednostavno napisao glupost na Twitteru o stvari o kojoj nema pojma. Neuspjeli pokušaj shitposta zaslužuje da bude ismijan do zaborava, ali nema smisla sada od njega stvarati neprijatelja", napisao je novinar Ilija Ponomarenko.

Odgovorio mu je Mihajlo Podoljak, savjetnik ukrajinskog premijera Volodomira Zelenskog.

"Elon Musk, evo boljeg mirovnog plana.

1. Ukrajina oslobodi svoje teritorije, uključujući anektirani Krim.

2. Rusija napravi demilitarizaciju i obaveznu denuklearizaciju kako ne bi mogla više biti prijetnja drugima.

3. Ratni zločinci idu na međunarodni sud.

Glasajmo?" napisao je Podoljak.

Musku se ispod objave javio i Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova.

"Onda nakon toga Rusima se treba vratiti Aljaska. Ona je također bila ruska, a Putin voli "okupljati ruske zemlje". Dakle, očito bi se SAD trebao obavezati i vratiti mu Aljasku prije nego što mu Rusija objavi rat. Nekima je tako lako upravljati životima i zemljom Ukrajinaca", napisao je Geraščenko.

27. siječanj 2023 01:16