StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIzvadite kišobrane

Stiže nam pogoršanje vremena: spremite se na kišu i olujnu buru, na nekim mjestima moguć i snijeg! Evo detalja

Piše dv
20. studenog 2023. - 07:46

Prenosimo vremensku prognozu meteorologinje N1 televizije Tee Blažević.

Pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje. Kako slabi polje anticiklone nad našim područjem, u nastavku ponedjeljka može lokalno biti slabe oborine, većinom u Gorskom kotaru i Lici i na sjevernom Jadranu. Prema večeri će jačati južina i tako najaviti promjenu vremena.

U noći na utorak kiša će se širiti i na ostale predjele unutrašnjosti. Lokalno može biti izraženije oborine, osobito na širem riječkom području. Tijekom dana treba računati na kišu i pljuskove u većem dijelu zemlje, s tim da duž Jadrana i u područjima uz Jadran lokalno može biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. Na moru će zapuhati jaka i vrlo jaka bura, uz olujne udare, osobito pod Velebitom. Uslijed prodora hladnijeg zraka vjetrom sjevernog smjera, u višem gorju moguć je i snijeg.

Nestabilno će biti i tijekom srijede, još često uz oborinu, osobito tijekom prijepodneva, kad još na području Dalmacije može biti izraženijih pljuskova i grmljavine. Bit će i prilično vjetrovito, treba računati na poteškoće u prometu. U drugom dijelu dana postupno razvedravanje, stoga će drugi dio tjedna početi hladnim jutrom.

I dalje nema naznaka duljoj stabilizaciji vremena.

28. travanj 2024 17:43