StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetGlobalni kokošinjac

Status o izgubljenoj kokoši blizu ‘Kurčice‘ kod Dubrovnika izazvao show na društvenoj mreži, ima urnebesnih komentara

Piše dv
10. ožujka 2023. - 17:10

Na društvenoj mreži Reddit znaju se povesti zanimljive rasprave i polemike. Ali ima i onih koje odskaču od takvog profila. Takva je nedvojbeno objava jednog korisnika na engleskom jeziku koja glasi doslovno ovako:

"Pozdrav r/Croatia, ispričavam se ako ovo nije dobro mjesto da pitam, ali moj znanac vozi bicikl po Europi sa svojom bijelom kokoši i izgubio ju je oko 30 km od Dubrovnika, najvjerojatnije između Kurčice i Brsečine, donosi Slobodna Dalmacija.

Evo njihove zajedničke fotografije: https://imgur.com/UCIg8yv

Nisam siguran smijem li ovdje ostavljati osobne brojeve telefona, pa ako imate bilo kakvu informaciju, mogu vam poslati njegov broj da ga kontaktirate. Hvala što ste odvojili vrijeme da ovo pročitate, želim vam ugodan dan!

Ažuriranje: Pokušao sam dobiti više detalja, ali je teško jer nisam u izravnom kontaktu s njim, moj prijatelj jest i on nema više informacija od onih koje sam ovdje podijelio. Kao što ste rekli, vjerojatno je prekasno, ali hvala vam na svim porukama, nadam se da ćete uživati ​​u večeri", zapisao je on na Redditu.

image

Kokoš je bijele boje, što bi moglo olakšati potragu (ilustracija)

Božidar Vukičevic/Cropix

Neobičan status o biciklistu koji po Hrvatskoj obali vozi kokoš kao kućnog ljubimca, a koju je izgubio kod Kurčice, kao ni želja da korisnici uživaju u večeri nije ih zbunio nego su se aktivno uključili u potragu i komentiranje.

komentatori na razini objave

Bilo je sućuti i empatije za biciklista i njegovu ljubimicu, ali i aluzija na kuhanje, peku i konzumaciju kao što je: "Reče on dok jede piletinu u KFC-u".

Bilo je puno duhovitosti ili njenih pokušaja, ali i dosta prostačenja. Hrvatskih korisnika i komentara bilo je, reklo bi se, više nego onih na engleskome jeziku.

Jedan hrvatski korisnik odmah je ispravio netočan navod da ne postoji Kurčica nego Kručica.

"Zašto u Kini nema pasa lutalica? Pa kad si kod nas vidio kokoš lutalicu?", upitao se i odgovorio drugi Hrvat.

"Ričard ju je uzeja", dobacio je treći.

image

Bez kokoši je možda lakše biciklirati, ali nije tako lijepo (ilustracija)

Vladimir Dugandžić/Cropix

Onima koji su se čudili kokoši kao kućnom ljubimcu, oštro je, uz kletvu, na hrvatskom jeziku odgovorio četvrti: "Hrpetina debila ne razumije da mačke i pasi nisu jedini ljubimci. Dabogda vam nestali vaše mačke i psi, pa nakon što objavite negdi za pomoć da vas ljudi posprdaju", napisao je on.

"Za sve pametnjakoviće: vi ste loši i jedan ste od razloga zašto će Hrvatska i dalje biti nazadna", zaključio je revoltirano peti Hrvat na Redditu.

Najkraće, izgubljena kokoš u okolici Dubrovnika izazvala je urnebes na društvenoj mreži. U ovim neveselim klimatskim i društvenim trenucima to je više nego dobrodošlo. Još ako se pronađe izgubljena kokoš, našoj sreći ne bi bilo kraja.

image

Iz straha da se ne izgube, kokoši ne bi trebalo zatvarati u kaveze (ilustracija)

Lucija Očko/Cropix
17. travanj 2024 19:43