StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPOPRATILI DOGAĐANJE

Srpski mediji ‘popljuvali‘ doček hrvatskih reprezentativaca u Zagrebu: ‘Napravili su veliki uspjeh na prvenstvu, ali džabe - ovim su sve uprskali...‘

Piše dv
19. prosinca 2022. - 09:16

Igrači hrvatske reprezentacije jučer su u popodnevnim satima stigli u Zagreb, a na Trgu bana Josipa Jelačića dočekalo ih je oko 80.000 navijača kako bi proslavili osvojenu brončanu medalju, prenosi Slobodna Dalmacija.

Veliki doček pratio se diljem regije, a veliki interes za njega su pokazali i Srbi. Naime, srpski mediji su naknadno iskritizirali proslavu,a Hrvate na trgu optužili su za širenje mržnje prema Srbima i poticanje ustaštva, piše N1.

- Hrvati su opet režirali skandal! Vatreni su napravili velik uspjeh na Svjetskom prvenstvu, ali džaba – pjesmom koja propagira ustaštvo sve su uprskali, piše "Kurir".

- Kao i prije četiri godine, ponovo su se Trgom bana Jelačića orile pjesme Marka Perkovića Thompsona, koji propagira ustaštvo i mržnju prema Srbima, prenosi "Index".

- Hrvatska bruka: Promocija ustaštva usred Zagreba! Susjedi slavili uspjeh na Svjetskom prvenstvu, ali ponovo pokazali mržnju prema Srbima, naslovljen je članak portala "Novosti" koji tvrdi: - Oko 100 tisuća ljudi dočekalo je Vatrene. Kao i prije četiri godine orile su se pjesme Marka Perkovića Thompsona, koji propagira ustaštvo i mržnju prema Srbima.

Bunio se i portal "Alo", koji je zbog Thomsonovih pjesmi koje su se puštale na trgu doček nazvao brukom i sramotom: - Džaba im uspjeh kad ga ne znaju proslaviti. Novi skandal u režiji Hrvata, ponovo pjevali ustaške pjesme, piše N1.

Srpski portal "Telegraf" nije pratio proslavu, samo na šalu popularnu na društvenim mrežama. Naime, na fotografiji aviona hrvatskih reprezentativaca koji leti iznad Srbije napisano je da "Srbi nikad nisu bili bliže medalji”.

06. svibanj 2024 01:19