StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKAOS NA MALTI

Srbina u kupaćim gaćama hapsila sedmorica policajaca, on pretukao četvoricu: ‘Imao je lažnu hrvatsku putovnicu‘

Piše jutarnji list
8. lipnja 2022. - 08:36

Srpski državljanin Nikola V. (33) uhićen je u utorak na Malti nakon što je proveo četiri mjeseca u bijegu, a sve zbog sudjelovanja u tučnjavi u veljači ove godine u malteškom gradu Marsaskali u kojoj je teško ozlijeđen jedan muškarac (29), piše Blic, a prenosi Jutarnji list.

Nikola je prilikom uhićenja, u kojem su sudjelovala sedmorica policajaca, ozlijedio njih četvoricu. Snimka privođenja, na kojoj se vidi da je Nikola u kupaćim gaćicama, postala je viralna na društvenim mrežama, prenosi "Lovin Malta".

- Policija je, zajedno sa pripadnicima Jedinice za brze intervencije, doznala da je Srbin često dolazio u jedan lokalni klub i tako je lociran. Međutim, on je, vidjevši policiju, pokušao pobjeći. Policija ga je pokušala uhititi, ali se on opirao - prenosi ovaj portal i dodaje: - Odbio je suradnju s policijom i nakon svađe počela je tučnjava između policajaca i Srbina koji ih je tom prilikom lakše ozlijedio. U pitanju su četiri pripadnika malteške policije koja su ga pokušala obuzdati.

Danas je na sudu policijski inspektor rekao je da Nikolu traže i u Srbiji zbog navodnog posjedovanja i proizvodnje nelegalnog eksploziva i vatrenog oružja.

Na sudu je rečeno da je pobjegao iz Srbije koristeći lažnu hrvatsku putovnicu.

Nikola V. je optužen da je 17. veljače teško ranio jednog Maltežanina prilikom tučnjave u lokalu u Marsakali, kao i da je narušio javni red.

On je također optužen za korištenje lažne putovnice i davanje lažnih podataka 5. ožujka kao i za nasilni otpor uhićenju, napad, prijetnje i lakše ranjavanja policajaca 5. lipnja.

Nikola se pred sudom izjasnio da nije kriv i zadržan je u pritvoru.

23. travanj 2024 19:57