StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKoje li bahatosti

Srbin došao na Jadran raditi probleme, vidio je automobil kosovskih registracija i na haubi napisao ‘Kosovo je Srbija‘. A prijatelj ga je snimao...

Piše dv
1. rujna 2022. - 21:49

Zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine u saboru Ermina Lekaj Prljaskaj objavila je video, tvrdi da je snimka nastala u Opatiji, donosi Slobodna Dalmacija.

image

F B, Ermina Lekaj Prljaskaj

Na snimci se vidi kako muškarac iscrtava srpski grb na automobilu kosovskih registracija, a potom na ćirilici napiše: "Kosovo je Srbija", iako Kosovo već odavno nije Srbija. Zna to dobro i Vučić, ali ne i ovaj nadobudni momak koji u Hrvatskoj uništava tuđu imovinu i remeti javni red i mir. Hrvatska je priznala Kosovo kao suverenu i samostalnu državu.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Neugodno me iznenadila objava na društvenim mrežama, na kojima pripadnik srpske zajednice u središtu Grada Opatije u tijeku turističke sezone, poziva na mržnju prema etničkoj skupini, u ovom slučaju prema Albancima radi njihove nacionalne pripadnosti. Ovakve aktivnosti uzrokuju širenje mržnje, netrpeljivost i razdor među narodima, diskriminaciju te na posljetku raspaljivanje već postojeće mržnje prema albanskom narodu", piše Lekaj Prljaskaj.

Grad Opatija stoljećima predstavlja multikulturalan grad te ovakve aktivnosti nekolicine građana šire lošu sliku o turizmu u Republici Hrvatskoj, kaže zastupnica.

"Javno osuđujem ovaj sramotan akt i tražim od nadležnih institucija da se poduzmu sve zakonske mjere, prema kojima je predviđeno da se širenje mržnje prema jednoj etničkoj skupini na području Republike Hrvatske, kazni prema postojećem kaznenom zakonu", napisala je Lekaj Prljaskaj u statusu.

02. prosinac 2022 02:03