StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNEMA NIŠTA DŽABE

Splićanka danas u šoku izašla iz DM-a: ‘Dosad je trebalo potrošit 25€ za 15 posto popusta. Znate li koliko sad traže?!‘

Piše dv
16. kolovoza 2023. - 15:29

Zbog blagdana Velike Gospe "Jokerova petnaestica",  potrošački blagdan koji se svetkuje svakog 15. dana u mjesecu u TC-u "Joker" na Brodarici, je iznimno odgođena pa se "slavi" danas. Blagdan je to kad većina trgovina u ovom trgovačkom centru kupce časti popustima, nekad malim, a nekad i vrlo konkretnim, donosi Slobodna Dalmacija.

Javila nam se Splićanka koja je ostala nemalo iznenađena kada je danas otišla obaviti kupovinu u omiljenu drogeriju "DM". Naime, upravo je "DM" i njihov legendarni popust od 15 posto na kupnju veću od 200 kuna, odnosno otkad je uveden euro još i manje, 25 € (188,36 kn), bio jedan od razloga njezina redovitog hodočašća na "Petnaesticu".

Kad ono, hladan tuš kad je danas došla na blagajnu.

- Više nije minimalni iznos 25, nego 50 eura! Duplo više novca treba potrošiti da bi se ostvario popust od 15 posto. Valjda računaju da smo mi u Splitu svi postali bogataši od turizma - nezadovoljna je Splićanka.

Kako nam je kazala, mnogi su kupci ostali zatečeni ovom novosti. Ljutili su se što nisu ostvarili popust, jer su došli ciljano obaviti kupovinu, pa prodavačicama "DM-a" u Jokeru danas nije lako... 

Istini za volju, na svojim internetskim kanalima TC "Joker" jasno je naznačio da danas "DM" daje 15 posto popusta na ukupnu kupnju iznad 50€, odnosno 376,73 kune. No, mnogima je to promaklo.

A lekciju su sad naučili. Tko ne potroši barem 50 eura, ništa od popusta. Ironija je da pored ovolikih poskupljenja ni taj iznos nije preteško potrošiti.

04. svibanj 2024 14:09