StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetHALO KORONAVIRUS

Splićanin sletio iz Kine i otišao se testirati na koronavirus, na Zavodu mu poručili da je prošlo 16h i mjere zaštite će obaviti telefonom

Piše Anđelka Kelava Foto: Anđelka Kelava
8. veljače 2020. - 09:34
- Kako ne mogu biti siguran da u sebi ne nosim novi koronavirus, meni savjest nalaže da izbjegavam kontakte s drugim ljudima. Nisam još vidio ni suprugu, ni djecu i nakon Zagreba odlazim na vikendicu, gdje ću biti u svojevoljnoj karanteni. Tek tada se vraćam kući u Split. I tako bi se trebao ponašati svatko tko iz Kine dolazi u Hrvatsku...
Kaže nam to Splićanin (56), koji dugi niz godina živi i radi u Kini, a koji je u srijedu poslijepodne sletio na zagrebački aerodrom, preko Dubaija, napustivši Kinu zadnjim letom “Emirates Airlinesa”.
Odmah nakon slijetanja u Zagreb otišao je u Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.
- Onamo sam otišao nešto poslije 16 sati jer na rješenju sanitarnog inspektora koje sam dobio nakon slijetanja u Zagreb piše da se odmah moram javiti u zdravstvenu ustanovu. No, u Nastavnom zavodu nisam zatekao nikoga jer je radno vrijeme do 16 sati - kazuje naš sugovornik.
Budući da u “Andriji Štamparu” nije zatekao nikoga, jer se očigledno u Hrvatskoj protiv novog koronavirusa bore do kraja radnog vremena, a nakon toga “dežuraju” uz mobitel, naš je sugovornik nazvao broj koji je naveden na rješenju sanitarnog inspektora.
- Javila mi se ženska osoba. Pretpostavljam da je epidemiologinja. Ja sam se predstavio, a ona mi je rekla kako već zna za mene, da su je izvijestili o mom dolasku. Nakon što sam joj rekao da nikog nema u Zavodu, odgovorila je kako se mi i ne moramo vidjeti i da će ona meni sve objasniti preko mobitela. Rekla mi je kako će me svaki dan dok sam u Zagrebu netko iz Zavoda zvati na mobitel, a kada odem u Split, da će me zvati netko sa splitskoga Higijenskog - ističe Splićanin, donosi Slobodna Dalmacija.
 
26. travanj 2024 07:59