StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPosljednje zbogom

Splićani se špalirom brodova oprostili od Mateja Periša: s njima plovio i njegov otac Nenad, poslao je emotivnu poruku

Piše Ana Franić/sd
23. svibnja 2022. - 20:34

Prijatelji, kolege, poznanici i brojni naši sugrađani brodicama, svjetlosnim signalima i zvukovima trube ispratili su Mateja na njegovu posljednju partnezu. U njegovu čast u splitskoj kruzerskoj luci okupilo je dvadesetak brodova uključujući i jedan veći jedrenjak, donosi Slobodna Dalmacija.

image
Tom Dubravec/Cropix

Priliku da se još jednom zahvali svima koji su pomogli u pet mjeseci dugoj potrazi iskoristio je i Matejev otac Nenad koji se nalazi na jedrenjaku. 

- Dobra večer! Hvala vam što ste pokazali ste srce - kazao je Nenad Periš. 

Matejev otac zahvalio se još jednom na podršci i ljubavi koja "čovika čini čovikom", a onda je poveo zajedničku molitvu "Očenaša".

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix/Cropix

Matej je preko ljeta radio kao skiper na jahti i upravo zbog toga su njegovi prijatelji špalirom brodica odlučili reći posljednje zbogom.

- Osjetili smo da to trebamo napraviti, a sigurni smo da bi i on to volio nakon tisuća i tisuća poruka i lijepih riječi koje su mu na društvenim mrežama ostavljali njegovi Splićani, kao i građani diljem zemalja regije. Želimo ga dostojanstveno ispratiti, u nadi da će zauvijek biti tu među nama i gledati nas s nekog boljeg i ljepšeg mjesta. Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo poželjeti mogli. Nitko od nas nikad ga neće zaboraviti - rekao je za Slobodnu Dalmaciju u nedjelju jedan od prijatelja Mateja Periša.

Matej Periš je pod misterioznim okolnostima nestao u Beogradu, u noći s 30. na 31. prosinca prošle godine, a proteklih pet mjeseci pomno se pratio svaki korak potrage. Ujedinila se cijela regija i svi su bili spremni pomoći kako god mogu, ali nažalost potraga je tragično završila u četvrtak, 19. svibnja, kada je pronađeno tijelo Mateja Periša.

Na Lovrincu je danas sahranjen, a sprovod je organiziran u krugu obitelji i bliskih prijatelja. Podsjetimo, njegov otac Nenad zamolio je da se ne dolazi na sahranu i da dozvole njegovim najbližima da se s njime oproste u miru u intimnom ozračju.

02. listopad 2023 10:19