StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetU ZADNJI TRENUTAK|

Spasili tinejdžericu iz pedofilova auta: Vozače je upozoravala znakom koji je naučila na TikToku. Pogledajte kako!

Piše dv
8. studenog 2021. - 13:41
James Brick (u kvadratu lijevo gore); privođenje (ilustracija)Profimedia, Laurel County Correctionalk Center

Američka policija u saveznoj državi Kentucky spasila je nestalu tinejdžericu (16) iz Sjeverne Karoline nakon što je gestom ruke koju je naučila na TikToku, a koja predstavlja nasilje kod kuće, na autocesti dala znak za poziv u pomoć, prenosi CNN.

Njene pozive upomoć vidio je jedan od vozača koji se vozio iza otmičareva vozila, a kako je djevojka kasnije rekla policiji, osumnjičeni pedofil ju je oteo iz njenog doma u Ashevilleu, Sjevernoj Karolini, a onda vozio kroz tu državu, Ohio, Tennessee i Kentucky, javlja Daily Mail.

image
Znak za spašavanje
Kanadska ženska Zaklada

"Vozač je bio iza vozila i primijetio je putnicu u vozilu kako čini geste rukama koje su poznate na platformi 'Tik Tok' i predstavljaju nasilje kod kuće - trebam pomoć - nasilje u obitelji", stoji u izjavi ureda šerifa okruga Laurel.

Gesta rukom je znak jednom rukom koju netko može koristiti kada je u nevolji, osmišljen prema Kanadskoj ženskoj zakladi. Netko tko koristi signal drži ruku podignutu s dlanom okrenutim prema van, zatim stavlja palac u ruku i zatim zatvara prste kako bi uhvatio palac, donosi Jutarnji list. 

Osoba koja je nazvala 911 ostala je iza vozila na udaljenosti od 11 kilometara prenoseći informacije policiji, navodi lokalna TV postaja WYMT. Policija je u konačnici uspjela zaustaviti automobil, srebrnu Toyotu, te spasiti tinejdžericu.

Kasnije su objavljeni detalji o otmici. Naime, osumnjičeni je prvotno odveo tinejdžericu iz Sjeverne Karoline u drugu američku saveznu državu, Ohio gdje ima rođake. No, uskoro su napustili Ohio nakon što su njegovi rođaci saznali da je tinejdžerica maloljetna i prijavili nestanak, izvijestila je policija.

"Ne znamo koliko je dugo vozeći se međudržavnom cestom iz Ohija to radila drugim vozačima u nadi da će primijetiti da je u nevolji, ali konačno je netko prepoznao znak", rekao je Gilbert Acciardo, zamjenik šerifa okruga Laurel za WYMT.

Policija je uhitila muškarca u četvrtak i optužila ga za protuzakonito držanje i pokušaj seksualnog napastovanja maloljetne osobe. Kako navode lokalni mediji, riječ je o 61-godišnjem Jamesu Bricku.

@nowthis

If you see someone make this secret hand signal it means they need help. Feat. @jackienpadilla #learnontiktok #tiktokpartner

♬ original sound - nowthis
26. travanj 2024 22:47