StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIZA OPERACIJE

Šokantno svjedočenje Đokovićeve majke: Kad se Novak probudio iz anestezije nešto mi je priznao...

Piše dv
31. srpnja 2023. - 07:46

Novak Đoković mogao bi ponovno na operaciju lakta kao što je učinio i 2018. godine u jednoj švicarskoj klinici, iako je poznato da nije sklon takvim zahvatima, donosi Slobodna Dalmacija.

Evidentno je da Đoković ima problema s laktom, a to je mnoge podsjetilo na ono što mu se događalo prije pet godina kada su mu već predviđali kraj karijere i "slali ga u mirovinu". Đoković je, međutim, uspio pronaći novi motiv i srušiti mnoge veteranske rekorde zaredom, javlja Nova Sport.

U 2018. godini Novak je operirao lakat i uzeo dužu pauzu zbog oporavka:

- Imao sam sreće što u svojoj karijeri nisam bio često bolestan ili ozbiljnije ozlijeđen. Najteže mi je bilo s laktom. Dugo sam se održao u ovom sportu, a uspio sam održati zdravim i svoje tijelo. To mi dokazuje da radim prave stvari.

Nisam dao laktu dovoljno vremena da se oporavi i uzimao sam protuupalne lijekove

Ipak, nakon dugog razmišljanja odlučio sam se za operaciju, ali, u nekim stvarima sam pogriješio. Nisam dao laktu dovoljno vremena da se oporavi i uzimao sam protuupalne lijekove koje, naravno, izbjegavam. To mi je kratkoročno pomagalo, rekao je za francuski list L‘Équipe.

Tada se mučio sa servisima:

- Došao sam do točke u kojoj je moje tijelo reklo: "OK, nema više pokušaja. Ne možeš ni servirati". I otišao sam kod jednog od najboljih kirurga na svijetu. Odradio je sjajan posao i jako sam mu zahvalan na tome. Bojao sam se, ne volim kirurge. Nadam se da ih nikada više u životu neću vidjeti i činim sve da tako i bude.

Moje tijelo je moj alat, moj temelj. Kao vrhunski sportaš, moram se brinuti o njemu. Tijekom godina postigao sam mnogo uspjeha i zahvalan sam što sam se tako brzo oporavljao nakon teških mečeva.

Novakova majka Diana otkrila je što se tada zbivalo u bolnici:

- Novak je stalno u potrazi za novim saznanjima. Nečemu što nama "smrtnicima" nije blisko. Zanima ga prehrana, terapije, alternativne metode. On nije pobornik klasične medicine - što se već zna - ali imao je jednu epizodu kada je morao na operaciju, ispričala je u emisiji "Dok anđeli spavaju".

Ta njegova prehran njemu odgovara. I ne mogu ništa reći, jer mi je zatvorio usta svojim rezultatima

Opisala je što se dogodilo u trenutku kada je medicinski zahvat završio.

– Kada se probudio iz anestezije rekao mi je da je izdao samog sebe. Objasnila sam mu da je učinio ono što je morao, i da je to bilo potrebno ako želi i dalje igrati.

Pokušao je s alternativnim metodama, iskušao sve što mu je bilo dostupno, ali ništa nije upalilo. Novak je jednostavno protiv toga, ne voli lijekove unositi u organizam. Znatiželjan je, čita sve što mu dođe pod ruku, educira se...

Ta njegova prehrana (ne znam bi li godila meni ili nekom drugom) njemu odgovara. I ne mogu ništa reći, jer mi je zatvorio usta svojim rezultatima. Mi koji smo navikli na meso vjerujemo da je ono jedini izvor proteina, ali, on je dokazao da nije, iskreno je izjavila Diana Novak.

Srpski tenisač ponovno bi na teren trebao od 12. kolovoza, a njegovi navijači i obožavatelji se nadaju da će do tada uspjeti riješiti probleme s laktom možda i bez medicinske intervencije.

28. travanj 2024 18:44