StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetje li moguće?

Slijepi putnik u koferu šokirao je policajce na aerodromu koji su mislili da su vidjeli sve. Ipak, najbolji dio je objašnjenje ‘švercera‘: ‘Nije moja, ušuljala se tu!‘

Piše PSD
24. studenog 2022. - 11:12

Ljudi u avione unose čudne stvari - to i nije neka novost. No u koferu koji je trebao putovati iz New Yorka u Orlando na Floridi 16. studenog nalazilo se nešto doista neobično. Dok je prolazio rendgensku kontrolu, službenici zračne luke u koferu su zamijetili nešto što je izgledalo kao boce, vinske čaše, par japanki - i obris mačke u prirodnoj veličini, piše Jutarnji list.

Ispostavilo se da je obris bio u prirodnoj veličini jer je mačka doista bila prava mačka: riđa, živa i, očito, neozlijeđena od proteklih nekoliko sati putovanja, iako je bila strpana u kofer i bacana uokolo na putu prema avionu gdje je, naravno, lako mogla uginuti u teretnom prostoru tijekom leta.

Policajci koji su vidjeli sliku, a zatim otvorili torbu da pronađu mačku, bili su šokirani, rekla je glasnogovornica zračne luke Lisa Farbstein za CNN.

Unatoč tome što se svakodnevno susreću sa svime i svačime, od neovlaštenog vatrenog oružja do nezakonitog umaka od brusnica, ‘rijetkost je otkriti živu životinju u predanoj prtljazi‘, rekla je. Srećom, mačka - za koju se kasnije ispostavilo da se zove Smells - nije pokušala pobjeći kad su otvorili kofer.

Putnik, koji je putovao zrakoplovom Delta Air Lines, pozvan je da dođe i objasni sadržaj svoje prtljage, no rekao da to nije njegova mačka nego susjedova. Sugerirao je da je mačka - koja je bila na vrhu kofera i čak joj je krzno virilo između patentnih zatvarača - krišom ušla u torbu.

Putnik je propustio let toga dana, ali je ponovno rezervirao let za sljedeći dan - ovaj put bez mačke koju čitav incident nije uznemirio.

Ako želite putovati sa svojom mačkom, Farbstein savjetuje da je stavite u nosiljku za kućne ljubimce i tražite da bude pregledana u privatnoj prostoriji, tako da ne može pobjeći tijekom pregleda.

A ako ne putujete sa svojom mačkom, provjerite je li vam se ipak krišom susjedova mačka uvukla u kofer.

26. studeni 2022 11:34