StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTotalno ludilo

Slavio pobjedu Vatrenih pa bacio eksplozivnu napravu kraj auta u kojem je bilo dijete: ‘Šteta je oko 10 tisuća kuna, ali trauma...‘

Piše Dušan Miljuš/JL
6. prosinca 2022. - 19:46

Neodgovorna proslava nepoznatog navijača koji je odlučio pobjedu "Vatrenih" nad Japanom proslaviti bacanjem pirotehničke naprave koja je jako detonirala skupo će koštati 35-godišnjeg Zagrepčanina Ladislava Plešea, piše Jutarnji.

Naime, aktiviranje nepoznate naprave kraj ili ispod njegova automobila bila je toliko jaka da je aktivirala bočni i krovni zračni jastuk u njegovoj Seat Altei, a aktivacija zračnih jastuka oštetila je krov i suvozačko sjedalo automobila. Ladislav Pleše ispričao je što se to dogodilo u ponedjeljak nakon utakmice s Japanom u Prečkom.

image
Privatni album
image
Privatni album

- Vozio sam ulicom Slavenskog prema jugu i kad sam bio paralelno s jednim kafićem u sklopu shopping centra, netko je iz ovećeg društva koje je bučno proslavljalo pobjedu bacio nešto što je eksplodiralo kraj ili ispod mog auta. Vozio sam petogodišnjeg sina na trening juda i on se jako prepao. Stao sam, ali nisam ulazio u kafić, već sam pozvao policiju koja je došla, ali nije mogla ustanoviti što je to bilo detonirano. Dosta jako se čulo. Rekli su mi da sam se zatekao u krivo vrijeme na krivom mjestu. Zvao sam ovlaštenog servisera i prema prvim procjenama, šteta na vozilu je oko 10.000 kuna - ispričao je Jutarnjem Ladislav Pleše.

Naveo je kako mu je neizmjerno drago što je hrvatska reprezentacija pobijedila Japan i izazvala veselje puka u domovini. No njemu su uz radost donijeli i tugu ne samo zbog štete koju mu je prouzročila eksplozivna naprava, nego i zbog toga što mu je istraumatizirala petogodišnje dijete.

image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album

- Naravno da nema ni govora o naknadi štete, ali bar još živi nada da ćemo postati prvaci svijeta - dodaje Pleše.

O ovom događaju upit smo poslali i PU Zagrebačkoj, piše Jutarnji.

Odgovorili su da navedeni događaj imaju evidentiran kao oštećenje tuđe stvari i da se kazneni progon za navedeno kazneno djelo provodi po prijavi oštećenog, ali istu još nisu zaprimili.

24. travanj 2024 00:53