StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetFOTOGRAFIJA KAO DOKAZ

Slatki diplomatski život: Lavrov na službena putovanja redovito vodi ljubavnicu iz svojeg ministarstva, a 2018. s njima je u Japanu bila i slavna starleta, kao pratnja oligarha Deripaske

Piše dv
21. travnja 2022. - 16:40

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov otputovao je na službeni put u Japan u društvu svoje "ljubavnice" i ruske "pratilje" poznate po svojim golišavim slikama – javlja "Daily Mail", a prenosi Slobodna Dalmacija.

Putinov ministar vanjskih poslova na fotografiji je zajedno s dugogodišnjom ljubavnicom Svetlanom Poljakovom i Ekaterinom Lobanovom, manekenkom s oznakom X čije je "umjetničko" ime, na jednoj web stranici za odrasle, Lizzy Sex Relax. Snimka je nastala tijekom službenog puta 2018., na dnevnicama Kremlja. Lobanova je bila s oligarhom Olegom Deripaskom, osobnim prijateljem 71-godišnjeg ministra vanjskih poslova, uz kojeg je prikazana ispred restorana u Tokiju.

Na fotografiji se vide i Genadij Rovner, bivši vlasnik lanca striptiz klubova koji je postao naftni magnat, tajvanski biznismen Angelo Koo, iako Rusija nema formalne odnose s nacijom, te Lavrovljev službeni prevoditelj.

Da ne bi bilo zabune, softverom za prepoznavanje lica potvrđeno je da su Lobanova "i osoba na fotografiji s Lavrovom i Deripaskom jedna te ista osoba", stoji u izvješću The Insidera i New Linesa. Na jednoj porno stranici"'Lizzy Sex Relax" prikupila je 183.000 lajkova.

Fotografija potkrepljuje  tvrdnju Putinovog žestog kritičara Alekseja Navaljnog da je Lavrov redovito vodio "ljubavnicu" Poljakovu na službena putovanja, često na račun svog prijatelja, milijardera Deripaske, kojeg je Zapad sada sankcionirao.

Ova glumica i ugostiteljica je na poziciji u ruskom ministarstvu vanjskih poslova od 2014. i ima "dugogodišnju i vrlo blisku" vezu s Lavrovom. Pati ga na svakom inozemnom putovanju i bila je u službenom zrakoplovu više od 60 puta, prema FBK-u, zakladi za borbu protiv korupcije koju vodi Navaljni.

Ona i obitelj posjeduju luksuzne nekretnine u Rusiji i Velikoj Britaniji. Njezinu kćerku Polinu Kovaljevu – koju smatraju Lavrovljevom pokćerkom – Britanija je nedavno sankcionirala zbog luksuznog stana u Londonu vrijednog 4,4 milijuna funti, koji je kupila u dobi od 21 godine. Poljakovu često zovu Svetlana Lavrova, iako je supruga ministra vanjskih poslova Marija Lavrova. Ona je također zaposlenica u ministarstvu vanjskih poslova.

Ranija istraga tima utamničenog ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog otkrila je bliske veze između Lavrova i tajkuna Deripaske. "Fotografija Lavrova i Deripaske potvrđuje rezultate istrage koja je utvrdila da ruski ministar vanjskih poslova i njegova ljubavnica Svetlana Poljakova, zajedno s majkom i kćerkom, lete Deripaskinim avionima, plove na njegovim jahtama i žive u njegovim nekretninama u najmanju ruku od 2014.", navodi se u novom izvješću.

"Konkretno, članovi Lavrovljeve obitelji oligarhovim zrakoplovima letjeli u Crnu Goru, Austriju, Njemačku, Norvešku i druge zemlje. Polina, pokćerka ministra vanjskih poslova, više puta je objavljivala fotografije iz kuća u vlasništvu Deripaske. Primjerice, ljetovala je u oligarhovoj vili u Crnoj Gori i proslavila 22. rođendan u njegovoj vili na Sardiniji. Istodobno, Polina Deripaskine nekretnine naziva svojim 'drugim domom'." Kažu da uživa u raskošnom stilu života koji se opisuje kao "odmor bez prestanka".

02. svibanj 2024 02:08