StoryEditor
Hrvatska i svijetSTRAVIČNO NASILJE

Škoro u Saboru govorio o pretučenom muškarcu: ‘Čovjeka su cipelarili, a proći će s kaznom za remećenje javnog reda i mira!‘; Uhićeni napadači, kod jednog od njih pronađen pištolj

Piše Nikola Patković/JL
30. studenog 2021. - 14:32

NOVO:

S kaznenim prijavama za pokušaj ubojstva PU vukovarsko-srijemska uhitila je trojicu muškaraca koje se sumnjiči da su 21.11. oko 2 sata ujutro u prostorijama lovačkog društva u Starim Jankovcima brutalno pretukli 28-godišnjeg Igora Andrijanića iz Vinkovaca, dok je njegov rođak, 28-godišnjak iz Antina, koji ga je branio, u toj tučnjavi zadobio lakše tjelesne ozljede. Uhićeni su muškarci u dobi od 21, 37 i 46 godina iz Srijemskih Laza, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, Andrijanić je pretučen na zabavi povodom rođenja djeteta njegovog rođaka, a što se dogodilo u lovačkom domu Jutarnjem je listu ispričao u nedjelju.

- Bilo nas je 30-ak. Rođak koji je slavio rođenje sina živi u Srijemskim Lazama, pa je na feštu, osim nas iz Vinkovaca i Novog Sela pozvao i dečke srpske nacionalnosti iz Srijemskih Laza s kojima se on druži. Sve je cijelu noć bilo veselo, ali oko 2 sata dogodilo se nešto što nisam ni u snu očekivao – kazao nam je tada.

- Većina se već razišla i u sali nas je ostalo desetak. Ostao sam ja i suprug od moje sestrične te njih 7-8 dečki iz Srijemskih Laza, kada je netko upitao imam li neku glazbenu želju. Budući da se glazba puštala s YouTubea, rekao sam da može pustiti nešto od Škore – veli Ivan. I tada su, kaže, krenuli problemi.

- Netko od njih je rekao, a da ne bi možda i Thompsona, na što sam ja osjetivši da bi moglo biti problema kazao da ne treba ništa, nego da i dalje možemo slušati cajke, kao što je bilo u većem dijelu noći. No, tada sam osjetio jak udarac u glavu koji me srušio na pod. Vidio sam dečka iz Srijemskih Laza koji me prvi udario, a onda i još dvojicu koji su me počeli cipelariti na podu. Nakon toga sam se pokušavao zaštititi od udaraca, a imam osjećaj da su me svi tukli, neki su mi doslovno skakali po glavi, sve dok nije skočio bratić od moje sestrične koji me zaštitio svojim tijelom, pri čemu je i sam dobio nekoliko udaraca – ispričao je Ivan, kojega je skupa s drugim napadnutim 28-godišnjakom, nakon što su pobjegli iz zgrade, u Opću županijsku bolnicu Vinkovci odvezao brat rođaka koji je slavio rođenje djeteta.

No, Ivanove ozljede bile su iznimno teške i opasne, pa je prebačen u KBC Osijek gdje je 24.11. operiran. Utvrđeni su mu višestruki prijelomi lubanje i kosti lica, prijelom dna očne šupljine, prijelom jagodične kosti i kosti gornje čeljusti, prijelom nosne kosti, prijelom lubanje i kosti lica nespecificiranog dijela. Preživio je pravim čudom i vjerojatno zahvaljujući svojoj jačoj konstituciji.

Policiji, pak, sve do prije dva dana nitko nije prijavio kazneno djelo. Ni bolnica ni oštećeni Ivan. Oni su, prema riječima glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Dragoslava Živkovića, imali samo prijavu za narušavanje javnog reda i mira nakon kojeg su dvije osobe potražile liječničku pomoć. O težini ozljeda doznali su tek iz medija i nakon toga su pokrenuli kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem trojice osumnjičenih koji su predani pritvorskom nadzorniku s kaznenim prijavama za pokušaj ubojstva Ivana i nanošenje teške tjelesne ozljede u pokušaju na štetu 28-godišnjaka iz Antina.

Uhićeni 21-godišnjak dobio je i kaznenu prijavu za nedozvoljeno posjedovanje oružja, jer je pretragom njegovog doma pronađen automatski pištolj CZ M84A s pripadajućim prigušivačem, tri spremnika i 32 komada streljiva.

RANIJE:

Miroslav Škoro održao je u Saboru konferenciju za novinare u povodu incidenta u Starim Jankovcima pretprošlog vikenda. Ondje je, u lovačkom domu, skupina mladića srpske nacionalnosti iz Srijemskih Laza pretukla 28-godišnjeg Vinkovčanina jer je, kako kaže, na slavlju htio naručiti pjesmu "Mata" Miroslava Škore.

Teško ozlijeđenog Vinkovčanina Škoro je osobno posjetio nakon incidenta. Nedopustivo je, kaže, da se teško ozljeđivanje kvalificira kao remećenje javnog reda i mira.

- Čak je rekao u jednom trenutku da kad je zatražio tu pjesmu da je osjetio netrpeljivost, rekao je nema veze, okrenuo se i onda je dobio udarac u glavu, pao je i onda je počelo klasično cipelarenje, rekao je Miroslav Škoro, prenosi HRT.

24. svibanj 2022 23:18