StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetžestoka rasprava

Školski sindikati objavili koliki će regres dobiti nastavnici, oni probili: Uplatila sam Maldive, hvala, vi ste carevi

Piše M. Dr.
18. lipnja 2023. - 09:06

Regres za 2023. godinu u iznosu od 300 eura bit će isplaćen u srijedu, 21. lipnja 2023., izvijestili su Sindikat Preporod i Sindikat hrvatskih učitelja, piše Slobodna.

Kako stoji u obavijesti Ministarstva znanosti i obrazovanja poslanoj školama, zbrojne naloge škole trebaju napraviti najkasnije do 19. lipnja u podne, nakon čega FINA zaključava obračune.

– Skrećemo pozornost da je pravo na regres za godišnji odmor uvijek vezan uz stvarno korištenje godišnjeg odmora te pravo na regres ima svaki zaposlenik koji u tekućoj godini koristi makar i razmjerni dio godišnjeg.

Međutim, oni zaposlenici koji nisu koristili godišnji odmor za 2023. godinu te im je umjesto korištenja godišnjeg odmora isplaćena novčana naknada za neiskorišteni godišnji odmor nemaju pravo na regres, stoji u obavijesti MZO-a školama koju je objavio Sindikat Preporod - stoji u obavijesti MZO-a školama koju je objavio Sindikat Preporod.

U komentarima se odmah razvila i žestoka rasprava, a školski kolektiv, malo je reći - ogorčen je.

-  Regres je u Sloveniji u prosjeku u visini minimalne plaće. Znači oko 1200 eura. Ako niste sposobni ispregovarati 13 plaću, onda ste mogli tražiti isplatu regresa u visini hrvatske minimalne plaće, znači nešto više od 4000 kuna/560 eura neto.

Glavno da Šprem lupeta kako je ona zadovoljna. Naravno da je zadovoljna. Zadovoljna je sobom i bavi se sobom, a to je opasni problem za društvo. Takvi ljudi ne znaju prepoznati dok nešto krivo rade ili su nesposobni - pisali su.

- Trebali ste fotku sladoleda staviti, a ne mora jer je regres jedva za sladoled…- komentirali su.

- Trebali smo i 500 eura dobiti, to bi bio rang EU - pisali su.

- Uplatila sam Maldive. Hvala o hvala svemoćnom sindikatu. Vi ste carevi - neki su bili cinični.

A gospođa je ubrzo dobila i odgovor.

- Sindikati samo brinu da ne ideš na Maldive u kišnoj sezoni - kazali su joj.

- Upravo biram destinaciju za godišnji, teško mi se odlučiti - bilo je još humorističnih komentara.

- I s tim se hvalite??? Nek si Plenki od tog kupi flašu konjaka, s tim ili bez toga - isto mi je!

Sramota, članovi, na što ste pristali. Pristali ste na mrvice, pa ni ne očekujte nas se više i vrednuje - ljutito su pisali ispod ove objave.

07. svibanj 2024 17:42