StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPovisio cifru

Skandal u poznatom kafiću u Zagrebu. Čitateljicu ‘Slobodne‘ i njezinu prijateljicu konobar je pokušao drsko prevariti: ‘Počeo nas je izbjegavati, ali istina je ‘procurila‘ na drugu stranu...‘

Piše M.V./sd
21. listopada 2022. - 14:49

Kada su cijene u kafićima u pitanju, portalske stupce redovite pune one iz Dubrovnika ili Splita, a ovaj primjer pokazuje da loše konobarske prakse ne manjka ni na sjeveru Hrvatske. Naša čitateljica je s prijateljicom sjela na sok i popularni kolačić macaron. Odlučile su se za jedan od poznatih kafića u zagrebačkom centru City Center One, a posebno je zanimljivo postalo nakon što su pogledale račun, piše Slobodna Dalmacija.

-  Konobar nam je uz narudžbu donio račun na kojem pravila matemarike ne vrijede, naime na cijenu od 56 kuna on je pokušao zaraditi dodatnih 10 tako što je crnom kemijskom dodao crtu na brojku pet i time prepravio cijenu od 56 u 66 kuna - govori nam čitateljica koja se smije jer je ovaj konobarski lupež zaboravio da tinta kemijske olovke može procuriti na poleđinu računa koji je isprintan na tankom papiru. Zeznuo se i kod prebacivanja u eure, cijena je tamo ostala nepromijenjena. 

image

Vidljivo je kako je kemijskom dodao crtu koja je značila višu cijenu

- Uočio je da smo fotografirale račun pa nas je sve do plaćanja zbog skorog zatvaranja izbjegavao, objašnjava djevojka koja je s prijateljicom ponovila narudžbu. Drugi put cijena je bila ispravna. 

image

Različita cijena za dvije iste narudžbe

Kako kaže, nije problem u deset kuna i ona sama smatra da je situacija na kraju ispala komična, ali ni sama nije sigurna zabrinjava li ju više način na koji se potkrada ljude ili to tko ih zapravo pokrada. 

- Neka nabavi bolju kemijsku i pazi na cijenu u eurima, zasmijala se za kraj. 

 

17. travanj 2024 22:36